Мъри Стоилов: Винаги съм бил щастлив да водя Левски


FUTBOL-TV

Мъри Стоилов: Винаги съм бил щастлив да водя Левски

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, остана доволен след комфортната победа с 3:0 в гостуването на Арда. Той обаче отново изрази мнение, че отборът има къде още да напредва и да се развива.

"Успешен следобед за нас. Добра победа за нашия отбор срещу стегнат отбор като Арда. В паузата ще влезем в добро настроение след победа с 3:0. Играта ни не будеше съмнение, че заслужавахме победата. Първото полувреме бях по-доволен, имахме повече ситуации. Един добър мач за нас. Да не пропусна, че домакините се постараха, въпреки атмосферните условия, теренът да бъде полят преди мача и на почивката. Когато искаш да градиш отбор, създаваш максимално добри условия за игра и на противника. Имаше и други отбори, които не искаха да поливат терена и така убиваха скоростта в играта ни. Арда показа европейско поведение и то се вижда от играчите и треньорите. Беше важно да се върнем на пътя на победите с убедителни резултати“.

"Целият отбор напипва ваксата. Тяхната задача е да бележат голове и да се борят. Важното е отбора да играе организирано. С подобряването на времето играчите ще покажат техническия си арсенал. Бяхме почти безупречни. Всички се представиха на добро ниво“.

"Стабилни бяхме в защита, но не е максимума на тези защитници. Може да играе още по-убедително. Има къде да работим, да се развиваме и да градим. Не трябва да се примиряваме с минималното. Задължени са да играят във всеки един мач добре. Важно е отборът да запази колектива на терена“.

"Това е моята кариера. Оттук е започнало всичко. Винаги съм бил щастлив да водя Левски. Има месеци, в които не ми харесва, когато терените са ужасяващи за развитието на футбола. След паузата предполагам, че ще се подобрят условията. Не знаех, че имам 250 мача. Сираков ми каза. Не е малко, особено когато си бил начело на Левски в по-голямата част. Трябва да продължим да играем добре и да радваме хората“, заяви Стоилов в ефира на Диема.

  Сподели
208