Левски грабната трите точки в Кърджали


FUTBOL-TV

Левски грабната трите точки в Кърджали

Левски победи Арда с 3:0 като гост в мач от 24-ия кръг на Първа Лига. "Сините“ успяха да вкарат гол още с първото си добро положение. В шестата минута Уелтън се пребори отлично за топката и намери своя сънародник Роналдо, който макар и от не най-лесната ситуация, засече топката и я прати в мрежата на Анатолий Господинов за 0:1.

Две минути по-късно Арда отговори с удар на Абубакар Тунгара, който обаче премина встрани от вратата на Пламен Андреев. В 20-ата минута Роналдо центрира към Рикардиньо, който се разтегна и успя да нанесе удар, но в напречната греда. В 27-ата Андриан Краев изстреля истински снаряд, който остана на сантиметри от целта.

Левски все пак стигна до втори гол. Ивелин Попов стреля от дистанция, Рикардиньо протегна крака си и отклони неспасяемо в мрежата за 0:2.

Домакините опитаха да отговорят минута по-късно с удар по диагнонала от границата на наказателното поле на Радослав Цонев, но  бе спрян от Пламен Андреев. В добавеното време на първата част Левски организира още едно нападение. Ивелин Попов комбинира с Роналдо, който пусна към Рикардиньо, но централният нападател на гостите се размина с топката на около метър от голлинията.

Второто полувреме започна отлично за "сините“, които получиха дузпа за нарушение на Илия Юруков срещу Рикардиньо. Ивелин Попов залъга Анатолий Господинов и покачи на 3:0.

В 60-ата минута Абубакар Тунгара пусна към Ел Мами Тетах, който остана очи в очи с Пламен Андреев. Той излезе, скъси ъгъла и не позволи на крилото на Арда да вкара. В 72-ата минута Рикардиньо проби отдясно и намери Филип Кръстев, който върна за Джавад Ел Джемили, а испанецът нанесе удар, който обаче бе блокиран.

Така трите точки отидоха на сметката на Левски.

Арда – Левски 0:3

0:1 Роналдо 6'

0:2 Рикардиньо 32'

0:3 Ивелин Попов (д) 49'

  Сподели
288