Локо София взе дербито срещу Славия (видео)


FUTBOL-TV

Локо София взе дербито срещу Славия (видео)

Локомотив София победи с 1:0 у дома Славия в двубой от 24-ия кръг от Първа лига.

В четвъртата минута Емил Стоев получи извеждащо подаване и пусна за Тони Тасев, който стреля от движение, но не намери очертанията на вратата.

Славия продължи по-активната си игра и двe минути след това Тони Тасев пробва мерника си от разстояние, но вратарят Бубакар Гайе се намеси решително.

"Червено-черните" достигнаха до първото си добро положение в 11-ата минута. Топката достигна до Мартин Райнов, който стреля, но Светослав Вуцов спаси, а в 22-ата минута Станислав Костов беше изпуснат и стреля към близкия на вратата на "белите", но Вуцов изби с крак.

Пет минути след това Красимир Милошев центрира от ъглов удар, а топката срещна напречната греда на вратата на гостите. 

В 42-ата минута Емил Виячки скочи най-високо при корнер и стреля с глава в аут, а три минути по-късно Емил Стоев намери Галин Иванов на точката за изпълнение на дузпа, но капитанът на Славия стреля слабо в ръцете на Гайе.

В 51-ата минута Владимир Николов отне топката от Марио Петков в средата на терена, тя стигна до Тони Тасев, който проби и с прецизен удар от границата на наказателното поле не остави шансове на Бубакар Гайе. Попадението за Славия беше отменено заради нарушение на Николов срещу Петков, което беше маркирано след консултация с видео асистент реферите.

Няколко секунди по-късно домакините излязоха напред в резултата. Юлиан Ненов проби по дясното крило и подаде към Карлос Франса, който беше оставен непокрит и отблизо прати топката в мрежата за 1:0.

Славия опита да изравни в 58-ата минута. Тасев получи топката по десния фланг, навлезе към средата и шутира от дистанция, но Гайе отби кълбото.

Осем минути след това нов удар на Емил Стоев не намери целта, а в 84-ата минута последователно Галин Иванов Емил Виячки и отново Стоев не успяха да изравнят резултата, стреляйки неточно към вратата на домакините. 

В 13-те минути допълнително време Славия опита да застраши вратата на домакините, но достигна само до няколко центрирания, които не доведоха до опасни удари. Локомотив Постигна втора поредна победа в Първа лига, докато "белите" допуснаха четвърто поражение и остават на шесто място. В самия край на мача треньорът на Славия Златомир Загорчич нахлу бесен на терена, но бе задържан от своя помощник. По всичко изглеждаше, че Заги ще потърси сметка от реферите.

"Червено-черните" са на девета позиция до момента, а двата отбора отново ще се изправят един срещу друг в мач от четвъртфиналите в турнира за купата на България през април.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
180