Херо: ЦСКА са хит, лидери и фаворити, но можем да си тръгнем с нещо от "Армията"


FUTBOL-TV

Херо: ЦСКА са хит, лидери и фаворити, но можем да си тръгнем с нещо от

Пресконференция преди мача срещу ЦСКА от 24-ия кръг на Първа лига бе дадена от старши треньора на Спартак Варна - Димитър Димитров, както и от футболиста Виктор Митев.

Наставникът на Спартак заяви, че остава оптимист за отбора, макар и да има доста проблеми, с които ще се сблъсква до края на шампионата: 

“Притиснати сме до стената във всеки един мач, срещу когото играем и където играем. Да, ЦСКА са хит, лидери са, фаворити са в този мач, но мисля, че ако играем така, както го направихме в последните срещи, имаме своите шансове. В никакъв случай не излизаме като обречени. Мисля, че напрежението е и в двата отбора, и при нас и при тях остава еднакво. Всеки гони своите цели и максимума във всяка една среща.

Досега не съм коментирал съдиите, надявам се всичко да бъде нормално защото в края на краищата се решава нечия съдба, съдбата на определени отбори, на определени футболисти. Така че, надявам се всичко да бъде коректно.

Най-големите ми притеснения, които имам са най-вече в реализирането на гола. Още веднъж  показахме, че това е ахилесовата пета на нашия отбор. Ние играем добре, доминантният отбор сме в повечето срещи, създаваме много положения, но не можем да реализираме усилията на тези футболисти, най-вече с липсата на класа и с липсата на самочувствие пред гола. Това ми е най-големият проблем и това се доказа конкретно в последната среща. Кадрово няма как да го променим. Тези проблеми трябва да се разрешат с наличните футболисти. Мисля, че при тях има психологически проблем по-скоро, не толкова липса на качества. Гледам реакциите на тези футболисти, даже и на тренировка, когато пропуснат такива чисти положения, елементарни по какъв начин реагират. Това ми подсказва, че тези хора са изпаднали в някаква психологическа яма и го преживяват по определен начин.

Напрежението ще си остане при тях, винги го има, но трябва да се опитаме да излезем от него.  Докато имаме теоритични шансове аз оставам оптимист и ще се боря за това нещо. Аз ще съм последният човек, който ще се предаде.

Не очаквам до края на първенството да има феърплей, напротив. Но няма как да го докажа. Знам много неща, но не искам да ги коментирам. Не очаквам и няма да има феърплей, това мога да го гарантирам на 100%", завърши Димитър Димитров.

Футболоистът на Спартак Варна, Виктор Митев, изрази надежда, че отборът върви в правилна посока:

“Има израстване на отбора под ръководството на Димитър Димиторв – Херо. Има и промяна в моята игра. Всеки един ден продължаваме да надграждаме. Оптимисти сме, постоянно си говорим и се мотивираме. Наистина има напрежение, но се оптиваме по всякакъв начин да го превъзмогнем", завърши Митев.

  Сподели
211