ЦСКА ще постигне трудна победа срещу Спартак Варна


FUTBOL-TV

ЦСКА ще постигне трудна победа срещу Спартак Варна

ЦСКА - Спартак Варна
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 18.03.2023 г.
Час: 17:00


Лидерът ЦСКА приема последния в класирането - Спартак Варна на своя стадион "Българска армия" в среща от предстоящия кръг на родния шампионат. "Армейците" продължават да имат аванс от 4 точки пред Лудогорец и нямат право на грешни стъпки, ако искат да триумфират с титлата. Срещу тимове от дъното обаче винаги се играе много трудно, особено ако там треньор е Димитър Димитров - Херо. Все пак, прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Нападателят на ЦСКА Браян Морено, няма да бъде на разположение на Саша Илич за предстоящото домакинство на Спартак. Срещу ЦСКА 1948 колумбиецът получи петия си жълт картон от началото на сезона - четири от тях в рамките на шампионата, както и още един, получен в турнира за Купата на България, което означава, че ще изтърпи наказание от една среща. Морено се завърна в ЦСКА за дербито в Бистрица, след като бе пропуснал мача с Локомотив Пловдив на “Българска армия" в предходния кръг заради заболяване.

Наказание в лагера на “червените" ще изтърпи още и Жеферсон, който натрупа общо 9 официални предупреждения. Заради това той е аут за следващите два двубоя на “Армейците".

След мача със Спартак Варна, “червените" излизат в среща от 1/4-финалите на турнира за купата на България срещу Черно Море Варна, която е на 4 април (вторник) от 20:00. За нея под въпрос е Джонатан Линдсет. Норвежецът е натрупал към момента 4 жълти картона и при следващо официално предупреждение ще пропусне един мач за ЦСКА.

След мачовете срещу двата отбора от Варна за “армейците" предстоят две тежки столични дербите - гостуване на Славия на стадиона в квартал “Овча Купел", както и среща с вечния враг Левски.

Саша Илич не трябва да пести сили срещу нито един от четирите съперника, за да може отбора му да остане в битката и за двете отличия, но ще трябва да реши и как да построи отбора си тактически, за да не допусне нови наказани играчи.

Тобиас Хайнц най-вероятно ще се завърне в стартовата единайсеторка на ЦСКА за домакинството на Спартак Варна. Норвежкият офанзивен халф бе резерва при гостуването на ФК ЦСКА 1948 (1:0). Той се появи на терена през втората част. Хайнц се включи отлично и направи разликата. Именно 24-годишният играч отбеляза победния гол, възползвайки се от страхотен пас на Дюкенс Назон. Това бе и дебютното попадение на норвежеца с екипа на ЦСКА.

Хайнц бе привлечен през зимата на "Армията". Той бе и единственото ново попълнение в състава на Саша Илич. До момента сърбинът редува включването на норвежеца сред 11-те - в един двубой го оставя резерва, а в следващия го пуска в стартовия състав.

Илич държи да има на скамейката футболисти, с които да може да влияе върху двубоите - когато ги вкара на терена, те да изострят действията и да раздвижат играта. Затова и Хайнц, който до момента е участвал във всичките 5 двубоя, не е винаги титуляр.

Десният краен защитник Иван Турицов продължава да не тренира с отбора. Той получи контузия по време на двубоя със Септември София (1:0) в края на февруари, като от "Армията" обявиха, че е с преразтегната връзка на дясното коляно. Бранителят обаче все още не е готов да се завърне на терена. Той със сигурност няма да попадне в групата за предстоящото в събота домакинство на Спартак Варна, като ще пропусне трети пореден мач на тима. Турицов ще бъде отново игра чак след паузата за националните отбори.

Треньорът на Спартак Варна - Димитър Димитров обмисля да направи рокада в нападение за предстоящото гостуване на ЦСКА. Опитният специалист не остана доволен от представянето на играчите в атака след поражението от Локомотив София. При резултат 1:1 Жоао Марио пропусна, останал очи в очи с вратаря на "железничарите". Нападателят от Гвинея-Бисау може да отстъпи мястото си сред титулярите на Родни Антуи, който е по-разчупен в атака и може да търси свободните пространства срещу "червените".

Статистически погледнато: ЦСКА приема един от най-удобните си съперници. Последният във временното класиране Спартак не играе с успех срещу "армейците" в София, а и като цяло. От 86 мача между двата отбора за първенство, ЦСКА има 68 победи. Равенствата са 13, а победите за варненци само 5. Головата разлика е 217:60 в полза на 31-кратния шампион. Спартак има само един успех в София срещу "червените" - с 1:0 на 07.07.1961 година. Мачовете в столицата са 43, а победите за ЦСКА 42.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - СПАРТАК ВАРНА 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
370