Дербито между Локо Пловдив и Берое остана без голове


FUTBOL-TV

Дербито между Локо Пловдив и Берое остана без голове

Локомотив Пловдив и Берое завършиха при нулево равенство в среща от 23-ия кръг на първенството, която се игра на стадиона в парк "Лаута". Първата част бе равностойна, а домакините останаха с човек по-малко в края на полувремето. Попадение за Берое в 51-ата минута бе отменено след намеса на ВАР. "Зелените“ владееха инициативата през цялата втора част, но не успяха да стигнат до успеха.

Първата опасна ситуация дойде в 5-ата минута, когато Маркес получи пред наказателното поле и намери Сорга, но Караджов отрази удара. В ответната атака Каскардо центрира в пеналта, там Трибуле не успя да намери добре топката, но тя попадна в Серкан. халфът стреля в движение, но над вратата. Сана хвърли топката от тъч в наказателното поле в 8-ата минута. там Йорданов игра с глава и отклони за Мечев, който шутира от въздуха, но и неговият удар мина над гредата.

Най-опасната ситуация до момента дойде в 18-ата минута, когато Зебли успя да отнеме и излезе сам срещу Караджов. Стражът обаче се справи блестящо и спаси удара на съперника. Две минути след това след комбинация в предни позиции Серкан намери Мечев, който отправи силен и точен удар, но Хоркаш улови. В 28-ата минута Сорга получи дълъг пас в наказатекното поле и стреля в далечния ъгъл, но не намери очертанията.

Берое организира добра бърза атака в 35-ата минута, при която Трибуле комбиира с Мечев, а той центрира в пеналта. Там Йорданов успя да засече топката, но Хоркаш се намеси и спаси. Дион отправи удар от фланга в 40-ата минута, но той не бе проблем за Караджов. Маркес също пробва да изненада вратаря минута след това с шут от дистанция, но бе твърде неточен.

В последната минута на първото полувреме домакините останаха с човек по-малко. ВАР се намеси и Йосип Томачевич получи директен червен картон.

Берое успя да отбележи гол в 51-ата минута, когато след изпълнение на ъглов удар Челич бе най-съобразителен и прати топката в мрежата, но след намеса на ВАР попадеието бе отменено.

Две минути след това Тонислав Йорданов успя да овладее в пеналта и се опита да намери непокрития Пенчев, но халфът се размина на сантиметри с топката. "Зелените“ натиснаха своя съперник и играта бе предимно в половината на Локомотив. На два пъти топката бе центрирана опасно в пеналта на домакините, но не се стигна до сериозна опасност.

В 64-ата минута след поредна продължителна атака в зелено Мечев предостави за Кръстев в пеналта, но нападателят се размина на сантиметри. Топката попадна в Пенчев, но бранител се намеси и изби. Играта продължи по същия начин и в следващите петнайсетина минути. Домакините от своя страна използваха всяка възможност да погледнат към вратата на Караджов, но също не създадоха опасна ситуация.

Такава ситуация обаче бе създадена в 81-ата минута, когато Маркес открадна топката и излезе сам срещу вратаря, но Караджов изби в корнер. След неговото изпълнение последваха още два ъглови удара, които предизвикаха сериозни разбърквания, а на два пъти удари на играчи от Локо Пловдив бяха блокирани.

Последваха нови активни минути за Берое, но те не донесоха успех. Това бе всичко в срещата и двата отбора поделиха по една точка след нулево равенство помежду си.

  Сподели
187