Дузпа, червен картон и реферска помощ за обрат на Лудогорец срещу Черно море


FUTBOL-TV

Дузпа, червен картон и реферска помощ за обрат на Лудогорец срещу Черно море

Лудогорец постигна обрат и победа срещу Черно море в среща от кръга на родния шампионат. Разградчани изоставаха с 1:2, но изключително спорна дузпа за домакините, подкрепена с червен картон за Панайотов от варненци помогнаха на шампионите да запишат победа. В главно действащо лице се превърна реферът Георги Гинчев. Иначе срещата бе повторен дебют за Ивайло Петев, начело на Лудогорец.

Резултатът в мача бе открит при първата опасност пред една от двете врати, а голът дойде след колективна грешка в отбраната на домакините от Лудогорец в 8-ата минута. Алекс Фернандес видя, че Иса е абсолютно непокрит в пеналта и пусна пас към него, а Иса от своя страна овладя и с премерен удар в десния ъгъл на вратата откри резултата.

В 20-ата минута Тодор Неделев намери Тиаго пред наказателното поле, който веднага отклони към Десподов надясно. Нападателят прескочи топката и залъга бранителя до себе си, а веднага след това стреля неспасяемо в десния крак за 1:1.

В края на първата част Черно море вкара втори гол.  След атака през центъра и позната комбинация между Сула, Алекс Фернандес и Исмаил Иса, последният получи в наказателното поле и отново сам срещу Серджио Пад не сгреши – 2:1.

15 минути преди края Лудогорец обърна резултата с реферска помощ.  Съдията отсъди дузпа за Лудогорец, след като видя застъпване на Васил Панайотов срещу Спас Делев на границата на наказателното поле. Съдията дори вдигна втори жълт картон на футболиста на гостите и посочи бялата точка пред смаяния поглед на Панайотов. Кирил Десподов изпълни по перфектен начин наказателния удар и изравни резултата за втори път в мача.

В самия край се стигна до вратарска контузия и в Черно море извършиха смяна. Резервният вратар допусна нелеп гол, дело на Десподов от фаул в самия край.

Така Лудогорец продължава да "диша във врата" на лидера в класирането - ЦСКА.

  Сподели
463