Наско Сираков: Нямам личностни различия с Иво Ивков


FUTBOL-TV

Наско Сираков: Нямам личностни различия с Иво Ивков

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори по актуалните теми около клуба. Той заяви, че най-големият и единствен проблем на "сините" са задълженията към НАП. Сираков разкри, че на предстоящото Общо събрание е възможно да настъпят промени в Управителния и Надзорния съвет. 

"Проведохме изключително ползотворни срещи с НАП. Начертахме и други стъпки. Реално на Левски най-големият и единствен проблем е НАП. За жалост НАП бе оставен на опашката. Платихме над 4 милиона лева лицензионни задължения, които щяха да ни изядат главата. Никой не иска да убие длъжника, след като работи добре. Имаме 18 милиона лева оборот, това е доказателство, че сме най-живият клуб в България в момента, благодарение на спонсор, фенове и ръководство", каза Сираков пред БНТ.

"Дали ще си покрием дълга с продажбата на акции? Мисля, че не можем да кажем дали имаме големи или малки очаквания към акциите. Има интерес, само че след провеждане на Общо събрание ще имаме реална представа.

Най-нормалното е Иво да не е щастлив от такова развитие на нещата. Защото ще разполага с по-малко средства. Това го приемам. Но истината е, че този проблем допреди месец не стоеше на дневен ред, а сделка с "Юнайтед груп". Те проведоха няколко срещи с НАП и там бяха спокойни. Но до прехвърляне на акции не се стигна.

Въпросът с акциите го разглеждах още преди няколко месеца. Може би имах шесто чувство, че няма да се стигне до сделка. Сега ни се наложи изключително бързо да действаме по този въпрос, защото смятаме, че това е бърз начин да влязат свежи пари в клуба. А и всеки лев от акциите ще отиде за НАП", продължи Сираков.

"Според мен във всяко семейство има различия по определени въпроси. Аз съм на мнение, че важните неща - тези, касаещи бъдещето на клуба, трябва да се разглеждат в кухнята.

"Юнайтед груп" са изключително голяма компания, за да ги обсъждам. Много съм далеч от мисълта да ги обвинявам. Защото те похарчиха сериозни суми за прословутия одит. Не съм се съмнявал в тяхното желание да придобият контролния пакет акции. А защо не се случи - не мога да кажа нищо повече от казаното от Шолак, защото и на мен това ми бе казано.

Винаги могат да настъпят промени в Управителния съвет. Да ви кажа честно - аз нямам личностни различия с Иво Ивков. По много въпроси мислим еднакво. Всеки, който мисли и действа в полза на Левски, е добре дошъл. Винаги съм предпочитал хората, които работят с мен, да гледат в моята посока. Когато е друга, това малко ме нервира. Аз гледам към доброто бъдеще на Левски. Само натам. Сигурно и Иво гледа натам, но може би се разминаваме в посоката", каза още мажоритарният собственик на "сините".

  Сподели
310