Дузпа носи успех на Славия срещу Арда


FUTBOL-TV

Дузпа носи успех на Славия срещу Арда

Славия сложи край на серията си от три последователни загуби в родния шампионат с домакински успех с 1:0 над Арда Кърджали. Мачът от 23-тия кръг се игра на стадион "Александър Шаламанов" в София, а единственото попадение реализира Тони Тасев от дузпа в 81-вата минута.

Двубоят не бе от най-запомнящите се, тъй като през по-голямата част от него темпото на игра бе много ниско. До почивката най-доброто положение за гол се откри пред нападателя на домакините Ахмед Ахмедов. Галин Иванов навлезе в наказателното поле и стреля към вратата на Арда. Анатолий Господинов изби удара му и топката попадна у непокрития Ахмедов, който отправи нов шут. Стражът на гостите обаче отново спаси, макар и да бе легнал на земята.

През второто полувреме Славия бе по-активният отбор, но големите опасности пред вратата на Господинов липсваха почти до самия край на двубоя. В 78-мата минута защитникът на Арда Илия Юруков препъна в наказателното поле Галин Иванов и след дълга консултация с ВАР главният съдия Ивелин Занев отсъди дузпа в полза на "белите".

С нейното изпълнение се нагърби Тони Тасев. Господинов разгада, че ударът ще бъде в средата на вратата, но топката бе прекалено силна и огъна лявата ръка на вратаря, за да влезе в мрежата за 1:0.

С победата Славия събра 38 точки и излезе на четвърто място в класирането с равен брой точки с петия Локомотив Пловдив и шестия Левски. Арда е на осмо място с 35 точки.

  Сподели
147