Левски си припомни чувството да бие на "Герена"


FUTBOL-TV

Левски си припомни чувството да бие на

Левски постигна първа домакинска победа от пет месеца насам. "Сините" надиграха с 2:0 Ботев Враца. Тимът на Станимир Стоилов не бе печелил на "Герена" от 8 октомври миналата година, когато се наложиха с 1:0 над Ботев Пловдив.

Преди двубоя бе отбелязана и 60-годишнината от първия мач на ст. "Георги Аспарухов".

"Сините“ получиха правото да изпълнят дузпа още в третата минута, когато Филип Кръстев центрира от ъглов удар в наказателното поле на гостите, Ивелин Попов стреля с глава и топката срещна ръката на Жан Да Силва и главният рефер Драгомир Драганов посочи "бялата“ точка. Зад топката застана Андриан Краев, чийто изстрел не намери очертанията на вратата, пазена от Красимир Костов.

Все пак съставът на Станимир Стоилов удвои преднината си в 24-ата минута. Цунами отне топката от Мирослав Маринов по левия фланг и тя стана притежание на Филик Кръстев, който комбинира с Уелтън на границата на пеналтерията на "зелените“, а бразилецът с хубав фалцов изстрел по диагонала се разписа в долния ляв ъгъл на стража Костов за 1:0. Бразилецът не се беше разписвал от шест месеца.

Левски удвои преднината си пет минути преди края на първото полувреме. Рикардиньо изведе Жереми Петрис отдясно в наказателното поле на врачани и десният краен бранител на домакините с мощен изстрел прати топката в далечния десен ъгъл на вратата.

В класирането Левски събра актив от 38 точки и се изкачи на четвъртата позиция, измествайки Локомотив Пловдив, който е с по-лоша голова разлика от столичани. Ботев Враца заема12-ото място в подреждането с 22 пункта. 

  Сподели
223