Тодор Янчев: Както и да ме приемат феновете на ЦСКА, аз ще го приема


FUTBOL-TV

Тодор Янчев: Както и да ме приемат феновете на ЦСКА, аз ще го приема

На традиционната пресконференция в Пресклуб "България“ старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев сподели очакванията си  преди дербито с ЦСКА в неделя. Според специалиста двубой не бива да се смята за нещо по-различно от всички останали такива. Янчев благодари на Българския футболен съюз, който взе решение срещата да се играе в Бистрица, а не на Националния стадион. Янчев направи интересно изказване по повод коза на ЦСКА, който той не пожела да назове.

“Предстои поредният кръг от нашето първенство, при нас всичко е нормално, готвим се за поредния мач. Нищо по-специално от това, което е било до този момент. Искам да благодарим на БФС за решението мачът да е в Бистрица, защото така ни дават право да си домакинстваме, както сме го правили и есента с редица други отбори, които гостуваха там и мачовете преминаха напълно нормално. Не виждам причина мачът да го делим на нещо по-специално – малко се хвърля фокуса към ексцесии, които не се знае дали ще се случат. Аз лично вярвам в добротата и разума на всички хора, които обичат своите отбори. Не виждам причина да не играем там, както сме го правили цяла есен“, каза Тодор Янчев пред репортерите и допълни, че познава голяма част от техните футболисти, както и качествата им.

"Познавам и класата, и качествата на нашите играчи. Наистина това ми носи повече информация, защото съм бил и на двете места. Това е един плюс за мен като цяло. Наистина една победа ще ни даде шанс да се доближим до водачите в първенството и да ни отдалечи от преследвачите ни, което е важно за нашия отбор, защото си имаме цел в първенството. Рано е да говорим за титлата, тепърва ще се разделя форматът, ще има още дерби срещи и там ще се реши първенството, рано е да се правят заключения“, коментира Янчев и подчера, че отборът се готви като за всеки съперник. Според него се  вкарва  изкуствено напрежение  преди мача, това е спорт, а спортът е най-хубавото нещо от живота и не вярва да има ексцесии.

На въпрос как очаква да бъде посредщнат от привържениците на ЦСКА, Янчев отговори:

"Каквото и да е, ще го приема. Аз разбирам този мач по друг начин, много хора го разбират по коренно различен начин, но аз съм по-позитивен човек, абстрахирам се от тези неща. Футболът е една прекрасна игра, не трябва да се обръща такова внимание на това, което става по трибуните“.

Наставникщът на ЦСКА 1948 подчерта, че няма проблеми с контузени играчи.

"Сидклей тренира на пълни обороти, очаквам документално да бъде готов, а утре ще определя групата за мача, това е изцяло мое решение. Една победа винаги е сладка, независимо срещу кой отбор я постигаш. В случая срещу първия в класирането ние гоним нашата цел – участие в евротурнирите. Мисля, че отборът е узрял за това предизвикателство. Не деля съперниците по имена. Всеки съперник има слабости, ние анализираме техните, те сигурно анализират нашите, така е.  Не бих казал, че Дюкенс Назон е най-силното им оръжие. Да, в последните мачове наистина реализира голове, но ние имаме наш подход, който ще изпълним. Козът на съперника за мен е по-различен в този мач. Всички го знаем, но няма да го кажа“, каза Янчев и заяви, че Ивайло Чочев е най-резултатният играч в Европа на тази позиция, той е дефанзивен халф и това е радостно. "Явно националният селекционер има свои виждания и не се влияе от формата и головете на Ивайло, за мен е важно, че той вкарва. Мачът с Локомотив (София) вече е история, гледаме изцяло към следващия мач. След неделя вече ще мислим за следващия мач, независимо как ще приключи този. Трябва да не летим в облаците. Играл съм доста дерби мачове, нагласата е да победим. Победата е важна във всеки един мач, настройваме се за победа", заключи Тодор Янчев.

  Сподели
175