ЦСКА ще опита да се върне на победния път


FUTBOL-TV

ЦСКА ще опита да се върне на победния път

ЦСКА 1948 - ЦСКА
Стадион: "Витоша Бистрица", София
Дата: 12.03.2023 г.
Час: 16:45


ЦСКА гостува на ЦСКА 1948 на стадиона на "Бистришките тигри" в любопитен двубой от 23-ия кръг на родния шампионат. В дните преди мача имаше много полемики за това къде ще се състои този мач. По последни данни - това ще се случи в Бистрица, като не е изключено да има промяна в последните часове преди срещата. Така или иначе, този мач е труден за прогнозиране, като FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - 2.

Очакванията са, че двубоят ще се играе пред празни трибуни. Феновете на ЦСКА обявиха бойкот заради малката бройка отпуснати билети, катко и заради доста скъпите цени, които обявиха от ЦСКА 1948 специално за този мач. Билет за срещата струва 30 лева. Ултрасите на ЦСКА призоваха мачът да се играе на националния стадион. Такава бе и препоръката на МВР. От БФС обаче не се съобразиха, а и от лагера на домакините настояват да играят на малкия стадион на Витоша Бистрица. Въпреки това, привържениците на ЦСКА обявиха, че ще бъдат около стадиона и играчите ще могат да усетят тяхната подкрепа.

Победата е важна за ЦСКА и от гледна точка на класирането. "Армейците" загубиха точки в предишния кръг, когато завършиха наравно с Локомотив Пловдив на "Армията". При това тимът имаше златен шанс за успеха, но Матай изпусна дузпа в края на мача. Добрата новина за ЦСКА дойде ден по-късно, когато и вторият в класирането - Лудогорец загуби цели три точки. Разградчани бяха победени от борещия се с финансови проблеми тим на Пирин. Така след този кръг 31-кратните шампиони на страната продължават да са на 1-во място и дръпнаха с 4 точки пред втория в таблицата. 

Треньорът на ЦСКА Саша Илич вече е избрал стартовия състав, който ще трябва да връща тима на победния път в гостуването на ФК ЦСКА 1948. Армейците бяха в серия от 4 шампионатни успеха преди домакинското равенство с Локомотив Пловдив в последния кръг.

Сред титулярите ще се завърне Тибо Вион, който пропусна победата с 1:0 над Септември, тъй като бе болен, а срещу черно-белите се появи от резервната скамейка в заключителните минути. Именно с позицията на французина е свързана и единствената дилема пред Илич. Универсалният боец може да бъде използван както в ролята на десен халфбек, така и в предмостието на отбраната.

В защита няма да бъдат правени никакви промени - Бусато ще е под рамката, а пред него ще си партнират Матей, Юга и Християн Петров. Ако Вион играе като халф, той ще застане до Кареасо, а пред тях ще е Линдсет. По фланговете ще "бродират" Де Нойер и Гарсес, в атака ще са Хайнц и Назон.

Другата възможност пред сърбина е Тибо да застане отдясно на червената формация, а Гарсес да бъде издърпан в предни позиции до Назон. Зад тях ще е Хайнц, а в центъра ще си партнират Линдсет и Кареасо.

На резервната скамейка ще седне Жеферсон. Той бе титуляр срещу Локо Пловдив, както и в първия пролетен мач срещу Берое (4:1), а почна от пейката срещу Ботев Пловдив (3:1) и Септември (1:0). Както е известно, бразилецът е застрашен да пропусне два двубоя при следващия жълт картон, който получи. От началото на сезона той е бил предупреден официално цели 8 пъти, което е рекорд сред футболистите на армейците.

Тодор Янчев също няма кой знае какви проблеми преди мача. От ЦСКА 1948 правят всичко възможно, за да може Янчев да разчита на перлата в зимната селеция за дербито с ЦСКА. Става въпрос за Сидклей. Защитникът, който дойде като преотстъпен от Динамо Киев, пропусна победата над Локомотив София. Причината е, че не е в най-добрата си форма.

Тимът, който играе в Бистрица се е заел да се справи с този проблем, защото Сидклей е играч, който има опит в напечените мачове. Той е излизал в такива с екипите на Атлетико ПР, Коринтианс, ПАОК и Динамо Киев. За целта левият бек ударно сваля килограми, за да влезе в норма. Иначе той бързо успя да се впише в състава. За това му помага и сериозното присъствие на негови сънародници в ЦСКА 1948.

На пълни обороти вече се готви Карлос Охене. Халфът записа няколко минути за втория отбор на “червените", за да може по-бързо да влезе в час, след като лекуваше контузия. Не е ясно обаче дали Охене ще успее да се пребори с конуренцията за титулярното място. Причината е, че Умарбаев и Чочев до този момент вършат почти идеално работата си на терена.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА 1948 - ЦСКА 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
333