Петричев: Лудогорец е започнал като проект, но вече е идея, към която хора изпитват обич


FUTBOL-TV

Петричев: Лудогорец е започнал като проект, но вече е идея, към която хора изпитват обич

Изпълнителният директор на Лудогорец (Разград) Ангел Петричев не криеше задоволството си от завръщането на Ивайло Петев на треньорския пост на шампионите. Петев, който спечели първите две шампионски титли в Разград, напусна преди 10 години и след това направи бляскава кариера.

"С Ивайло сме минали през много изпитания, спечелили сме много битки. В един момент нашите пътища се разделиха, но винаги сме знаели, че рано или късно ще бъдем заедно. Нашата раздяла в последните години беше по-скоро на географски принцип. Разделяли са ни стотици, хиляди километри, но ние сме запазили връзката си. Той носи ДНК-то на Лудогорец в сърцето си и се завръща у дома си. Той също, защото връщайки се преди три дни, видя много хора, с които е работил. Много вода изтече през 12-те години до днес, но ние сме създали екип. И дойде момента, в който Петев трябваше да вземе много бързо решение дали ще се върне", започна Петричев.

"Той много бързо реагира на нашето предложение, 2 часа по-късно беше в Разград и си стиснахме си ръцете. Благодарен съм му, защото приятел в нужда се познава. Той е радушно приет при нас и от феновете. През последните 12 години не е завършил училището на Хари Потър, а е бил треньор. Не носи магическа пръчка, но има знанията и опита, и куража, и обичта, за да може да се случи това, което всички ние искаме".

Лудогорец предприе треньорска смяна, след като отборът падна от Пирин у дома с 0:1, но в месеците назад се натрупаха много неубедителни мачове. Може би единствено европейският пробив осигури известно оставане на поста на словенеца Анте Шимунджа, който е обвиняван от феновете за слабото представяне на терена. Петричев беше попитан дали в клуба не са закъснели с това решение.

"Дали сме закъснели или не с треньорската рокада, има различни отговори. Факт е, че искахме да дадем пълното спокойствие на Шимунджа да развие отбора по начин, по който ние искаме и по зададените от нашите собственици стандарти, както и според очакванията на нашите привърженици. Мисля, че Анте Шимчунджа даде доста на Лудогорец, ако сме честни - убедително спечелена шампионска титла и също така Лудогорец се завърна по достоен начин в европуйските турнири. Ние се гордеем с това. Лудогорец е клуб, който има потенциал да се състезава с големите. Да, нашето представяне в българското първенство, не отговаря на очакванията на привържениците. Не отговаря и на стандартите, които са ни задали нашите собственици. Преценихме, че е дошъл часът за някаква промяна и я предприехме", мотивира се Петричев.

"Обърнахме се към Ивайло Петев и му благодаря, че веднага откликна. И много се радвам, че българските треньори – Дерменджиев, Стойчо Стоев, Димитър Димитров-Херо са оставили сериозна следа. Това са хора, на които сме разчитали в определени моменти. Запазили сме отлични взаимоотношения с тях. Беше въпрос на време Ивайло Петев да се върне в Лудогорец и това е ясно на всички. Благодаря му за оценката, която даде, а с футболистите и със силния треньорски щаб, нямаме непостижими цели. Силно вярвам в това нещо. Много пъти с Петев и Караманджуков сме говорили, че тогава имахме отбор, но нямахме клуб. Изградихме един клуб, който е толкова силен, че няма да позволим катаклизми, каквито очакват странични наблюдатели. Ако Лудогорец е започнал като проект, вече е идея към която хора в България изпитват обич. Това ще продължи да се развива през годините. Петев не е случаен и пожарен избор. Много пъти сме се чували с него, коментирали сме. Помагал ни е за селектиране на играчи. Ивайло Петев е късмет за Лудогорец, защото беше свободен в този момент, когато решихме да направим смяна. Той има оферти и сега, но избира Лудогорец, защото му е на сърцето", каза още шефът в Лудогорец.

  Сподели
277