Левски завърши сезона с класическа победа


В. Мухарски

Левски завърши сезона с класическа победа

Левски победи Монтана с класическото 3:0 в последния мач за този сезон. Както вече стана ясно "сините" финишираха на второ място във временното класиране.

Възпитаниците на Ясен Петров доминираха през цялото време и можеха да се поздравят с по-убедителна победа. В първите минути на срещата стражът на Монтана Христо Иванов спаси удари на Тасевски и Дембеле. В 30-ата минута Левски пропусна три поредни положения за гол. Първо Дани Младенов стреля, но Иванов спаси. Последва опит на Дарко Тасевски, отново отразен от стража на гостите. "Сините" пак организираха атака, завършила с удар на Младенов, като и този път вратарят изби в корнер.

След последвалото изпълнение на ъгловия удар падна и първото попадение в срещата, след като Веско Минев се разписа с глава. Това вероятно е и последният гол за защитника, след като през седмицата се изписа за интерес към него от страна на водения от Мъри Стоилов кипърски тим.

След почивката Левски стигна до нови два гола. В 65-ата Тасевски подаде на Дембеле и голмайсторът на столичани се разписа за 2:0, като това бе негово 26-то попадение в първенството. Само минута по-късно Гара стреля, но Иванов изби, топката все пак попадна в Йовов, който се разписа за крайното 3:0. Това бе 115-ти гол за капитанът на Левски в "А" група. Дебют за Левски направи 16-годишния талант Радослав Цонев. В игра се появи и Борислав Цонев, който също е считан за една от надеждите на "сините".

  Сподели
126