Септември София обърна Берое в Стара Загора


FUTBOL-TV

Септември София обърна Берое в Стара Загора

Берое загуби от Септември София с 1:2 в среща от 22 кръг на родния шампионат. "Зелените“ излязоха напред в резултата в 41-ата минута след попадение на Трибуле. Гостите изравниха резултата в 54-ата минута след попадение на Димитър Костадинов, който прати топката в мрежата след удар с глава – 1:1. Мартин Петков даде преднина за своя тим в 85-ата минута, но три след това попадение на Берое бе отменено и по този начин гостите спечелиха.

Берое организира добра атака още в 30-ата секунда, когато Трибуле отне в центъра, напредна и потърси двойно подаване с Тонислав Йорданов, но топката не достигна до французина. Само минута по-късно Мечев центрира от фаул, а Ламбулич отправи удар с глава, който обаче попадна в ръцете на Шейтанов. Станоев отправи удар от дистанция в 10-ата минута, но топката мина над вратата.

Четири минути след това и Серкан пробва шут от около 30 м, но не намери целта. Сана пробва да изненада Шейтанов с удар от малък ъгъл, при който топката падаше под гредата, но врататрят на гостите успя да избие в корнер. В 20-ата минута Мечев получи от Каскардо на границата на пеналта и стреля по земя, но след рикошет топката излезе на сантиметри в корнер. Играта бе много накъсана в следващите 20 минути, а опасните положения липсваха.

"Зелените“ откриха резултата в 41-ата минута, когато Пенчев напредна и изведе Сана в пеналта, който центрира по земя, а Вини Трибуле докосна топката и я прати в мрежата за 1:0.

Това бе всичко през първата част и двата тима се оттеглиха на почивка с гол преднина за "зелените“. Гостите създадоха опасна ситуация още две минути след подновяване на играта, когато Йосков получи в наказателното поле и веднага отправи удар от близка дистанция, но Педро се намеси решително. Минута след това се стигна до същата ситуация, но този път Костадинов не успя да намери очертанията след удар от малкото наказателно поле.

Септември успя да изравни в 54-ата минута, когато Симеон Александров центрира в наказателното поле, а там Димитър Костадинов се разписа след удар с глава – 1:1.

В следващите минути Берое притисна съперника и на два пъти топката бе центрирана опасно в наказателното поле, но не се стигна до удар. Мечев центрира от фаул в 67-ата минута, Калоян Кръстев свали с глава, а Челич отправи удар от съвсем близо, но Шейтанов спаси. В 70-ата минута Мечев отправи силен удар от дистанция, но топката мина на сантиметри от гредата. След още 2 минута Мечев центрира в пеналта, а там Кръстев игра с глава, топката обаче рикошира и излезе в корнер.

Спас Георгиев отправи силен и точен удар с глава в 76-ата минута след центриране на Сана, но шейтанов се намеси блестящо и изби в корнер. Трибуле отправи удар в 80-ата минута, но право в ръцете на вратаря.

Пет минути след това гостите успяха да отнемат топката и да организират бърза атака, която бе завършена от Мартин Петков. Той прати топката в мрежата с удар от наказателното поле – 1:2.

Само три минути след това обаче Берое вкара гол. Спас Георгиев получи в наказателното поле и веднага отправи удар, който бе блокиран, а Калоян Кръстев добави, за да прати топката в мрежата. След дълго разискване голът бе отменен от ВАР и резултатът се запази. Така победата отиде на сметката на гостите от столицата.

  Сподели
275