Порто: 15 милиона и Боаш е ваш


Н. Гавазов

Порто: 15 милиона и Боаш е ваш

Президентът на Порто Пинта да Коща потвърди появилата се по-рано информация, че треньора на отбора Андре Вила Боаш има клауза за освобождаването си, според която трябва да бъдат заплатени 15 милиона евро за предрсочното му прекратяване на договора. Както е известно, португалският специалист постоянно е обект на интерес от страна на Челси, който е в търсене на нов мениджър на тима, след като Роман Абрамович уволни предишния Карло Анчелоти.

„Аз не очаквам, че някой ще се съгласи да плати 15 милиона евро за Боаш. Дори и такъв клуб да дойде с подобна оферта, самият Боаш ще отвърли предложението. Той в момента е прекалено много ангажиран с Порто и още повече след такъв голям сезон. Дори е готов да не излиза в отпуск, за да започне подготовката за новия сезон, но ще го направи само, защото няма играчи на разположение, които ще бъдат освободени да почиват", заяви Коща тази сутрин в предаване за RTP.

Тази новина е голям удар по намеренията на Челси да привлече португалският специалист на „Стамфорд Бридж" и със сигурност ще задълбочи кризата с намирането на мениджър на тима.

 

  Сподели
101