Спортният министър с нова информация за стадиона на ЦСКА


FUTBOL-TV

Спортният министър с нова информация за стадиона на ЦСКА

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева говори по темата със стадион "Българска армия". От думите ѝ стана ясно, че до края на месеца трябва да бъде одобрен идейният проект за съоръжението в Борисовата градина. 

"В средата на февруари беше създадено дружеството "Спортни имоти Българска армия", в което равни дялове имат футболен клуб ЦСКА и държавата чрез своето дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД. "Сердика спортни имоти" ЕАД е акционер с 50% дялово участие (28 498 000 лева) от всички акции от капитала на новото дружество. Като първа и необходима стъпка за апортната вноска от страна на ЦСКА бяха преведени по сметките на съвместното дружество 7 124 500 лева. Това са 25% от средствата, които трябва да бъдат дадени от страна на клуба. До края на март трябва да бъде одобрен идейният проект.

В документите за съвместното дружество се разписани ясни срокове за всичко и ако те не бъдат спазени, може да се пристъпи към разваляне на дружеството. Надявам се да не се стигне до подобен сценарий, защото новият стадион на ЦСКА е желан от всички фенове на клуба. На този етап всичко върви по план, държавата и ЦСКА взаимодействат в името на развитието на спорта", заяви Лечева пред БТА, която коментира и залата в Бургас.

"Сагата със залата в Бургас се точи от години. Надявам се скоро да станем свидетели на нейния край. По мое разпореждане се правят всяка седмица проверки от представители на дружеството "Академика 2011". Информацията, която ми беше предоставена е, че в момента се довършва финишнaта настилка в основната зала от фирмата-изпълнител, прави се промяна в телескопичните трибуни, извършват се довършителни работи по подовете и стъпалата между редовете в залата, работи се по електрическото захранване на вентилаторите за отдимяване, които се намират на покрива на "Арена Бургас".  В така наречената малка "Кръгла зала" се работи по връзките на машините за климатизация, отопление и вентилация с електрическата инсталация и автоматизацията, боядисват се стените и се извършва монтаж на виниловите покрития по тавана. Всички тези дейности са свързани с вече подписания договор с изпълнителя и за тях той не получава допълнително заплащане. В първите дни на март трябва да имаме и монтирана лекоатлетическата писта, като фирмата, която я прави пристига от Италия".

  Сподели
313