ЦСКА ще се справи и с Локо Пловдив


FUTBOL-TV

ЦСКА ще се справи и с Локо Пловдив

ЦСКА - Локомотив Пловдив
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 04.03.2023 г.
Час: 17:30


ЦСКА приема Локо Пловдив на "Армията" в среща от 22-ия кръг на родния шампионат. "Червените" са в добра победна серия, заемайки лидерското място в класирането и дори дръпнаха на Лудогорец с 3 точки. Сега обаче пред тима има ново предизвикателство. Локо Пловдив непостоянен в изявите си, редувайки силни и слаби мачове, като от голямо значение за крайния резултат е как ще се представят "смърфовете". Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Саша Илич този път няма да води ЦСКА от скамейката. Наставникът е наказан за натрупани жълти картони и ще пропусне двубоя. Вероятно Илич ще гледа мача от ложите, като това се отнася и за следващия мач - срещу ЦСКА 1948. В негово отсъствие с тази задача трябва да се нагърби един от помощниците му. Това ще бъде или Милорад Пекович, или Величко Капланович.

Двама от младите футболисти на ЦСКА, които получиха най-много шансове от Саша Илич - Станислав Шопов и Жираир Шагоян, ще отпаднат от титулярния състав за следващите мачове. Родният плеймейкър се появи като смяна в заключителните минути на срещите с Берое и Ботев Пловдив, докато арменският национал остана неизползвана резерва.

Срещу Септември обаче и двамата намериха място в стартовите 11, като сръбският треньор за пореден път им гласува голямо доверие, но не е останал доволен от изявите им. Така срещу Локомотив Пловдив в събота Шопов и Шагоян няма да започнат като титуляри а не е изключено някой от тях дори да не попадне в групата за мача.

Както е известно, Тибо Вион, който пропусна победата с 1:0 над Септември София, продължава да е болен и е под въпрос за срещата. Вчера стана ясно, че Иван Турицов е с травма в коляното. Той изпитва болки, които му попречиха да вземе участие в заниманието на “червените", като не е ясно дали ще може да тренира до срещата в събота.

По този начин и родният национал е под сериозна въпросителна за сблъсъка със “смърфовете", а при негово отсъствие в ролята на десен халф-бек ще играе Маурисио Гарсес. Именно бразилецът се подвизаваше на тази позиция в първия пролетен кръг срещу Берое, а Турицов бе титуляр на нея срещу Ботев Враца и Септември.

Бразилският футболист на ЦСКА - Жеферсон трябва да е много внимателен в следващите мачове. Той е застрашен да пропусне два двубоя на “армейците". Такова наказание дефанзивният играч ще получи при следващия жълт картон, който му бъде показан. По вероятно е бразилецът да се появи като резерва срещи пловдивското Локо.

Колкото до Локомотив Пловдив, отборът бе активен в последните часове на трансферния прозорец. "Черно-белите" подписаха договор с Алфа Конте. Крилото е шестото ново попълнение за “черно-белите" за тази зима. Той бе трансфериран от ФК Ибрахим и е с контракт за три години. Алфа Конте е роден на 01.05.2000г. в Сиера Леоне. Играл е за отборите на Централ Парейд, Апоел Ум Ал-Фал и Апоел Ришон Лезион. За последно е бил част от ФК Ибрахим. Той вероятно ще бъде в групата за мача и може да дебютира. По-вероятно е обаче да започне от пейката. Малко след тази новина, стана ясно, че отборът от Пловдив подписа договор с Александър Георгиев и Иван Михайлов. Двамата обаче е по-вероятно да гледат мача от ложите.

"Каквото и да се случва, аз трябва и футболистите трябва да си вършат работата. Играем срещу първия в класирането в следващия кръг. Сложен мач, но за мен е важно всеки мач да излизаме за победа", заяви Александър Томаш. Неговият помощник - Константин Мирчев гледа на живо победата на ЦСКА срещу Септември София преди седмица. Косьо Мирчев бе в компанията на своя стар приятел - легендата Димитър Бербатов. Последният очаквано обра овациите на публиката тогава. Бербатов бе викан за автографи и снимки от феновете на ЦСКА. Не е изключено Бербо да е на "Армията" за този мач. Освен бивш играч на ЦСКА и обичан от феновете, бившият голмайстор е много добър приятел с целия треньорски екип на Локо Пловдив.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
263