Левски и още 5 клуба дължат милиони на НАП


FUTBOL-TV

Левски и още 5 клуба дължат милиони на НАП

Шест клуба отefbet Лига дължат 14,5 млн. лева на Националната агенция за приходите. С Левски все още няма подписано споразумение за разсрочване на дълга, заявиха от Агенцията за БНТ. 

Освен Левски задължения към НАП имат и ЦСКАЛокомотив Пловдив, Арда Кърджали, Ботев Враца и Пирин Благоевград. Най-сериозният дял от тези 14 и половина милиона лева се пада на Левски. "Сините" са в разговори за разсрочването на техните задължения, които са в размер на 11 и половина милиона лева или близо 80 процента от общите за българските клубове. Останалите пет клуба дължат общо три милиона.

Още в петък изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков обяви, че сметките на клуба са запорирани, но че сините няма да имат проблем с получаването на лиценз за следващия сезон. 

От Агенцията уточниха, че до новите разговори с Левски се е стигнало заради заради неизпълнени условия по старото споразумение от 2019 година. Огромната сума е формирана от ненаправени плащания като данък добавена стойност, данъци по Закона за корпоративното подоходно облагане, данъци по Закона за данъците върху доходите на физическите лица, задължителни осигурителни вноски и предоставени за принудително събиране в НАП вземания на Столична община за местни данъци и такси. 

  Сподели
159