Дортмунд ще вземе дербито на двете Борусии


.

Дортмунд ще вземе дербито на двете Борусии

Юрген Клоп предрече успешната игра през първата част на сезона на своя Борусия* Дортмунд след като пое отбора през лятото от предишния наставник Томас Дол. В момента "жълто-черните" се намират на осма позиция в класирането с 26 точки и са само на 4 точки назад от четвъртите Херта. При победа в мача си с М'Гладбах ще изпреварят рурските си съперници Шалке 04 поне за 24 часа. Клоп няма да може да разчита на контузения Себастиян Кел и заяви, че предпочита да излезе с трима нападатели, вместо с 1 и 2 крила.

М'Гладбах отчаяно се нуждаят от победа за да се отлепят от дъното на таблицата до Коледа. В случай, че не успеят да се изкатерят по-нагоре в класирането до подновяването на мачовете през януари, момчетата на Ханс Майер ги очакват трудни времена и е възможно да се завърнат във втория ешелон на Бундеслигата. Треньорът Майер ще заложи на Кристофър Хаймерот в нападение както и на новозавърналият се Уве Господарек, който все още възстановява формата си след контузия. Филип Даемс пропуска мача заради събрани пет жълти картона.

Все пак най-вероятният изход от този интересен сблъсък е победа за Дортмунд, което още повече ще затрудни гостите в борбата им за оставане в Бундеслигата.

Прогноза: 1
Точен резултат: 3:1

*Борусия - Латинското наименование на бившето немско Кралство Прусия, което на 18 януари 1871 след Френско-Пруската война успява да обедини многобройните немски кралства преди това да бъде сторено от Австрия, която и до днес е отделна държава.

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
24