ЦСКА продължава с победната си серия


FUTBOL-TV

ЦСКА продължава с победната си серия

ЦСКА победи с 1:0 Септември София в мач от 21-ия кръг на Първа лига, игран на Националния стадион "Васил Левски". Точен за 31-кратните шампиони на България бе Дюкенс Назон в 42-ата минута на двубоя

През първото полувреме армейците започнаха по-силно срещата и още в 7-ата минута Амос Юга отправи удар с глава след центриране от корнер, но Шейтанов улови. Символичните домакини отговориха с добър пробив на Стоянов, който завърши с центриране за Петков. Нападателят шутира с ефектна задна ножица, но в аут. В 13-ата минута червените направиха добра атака, при която се стигна до разбъркване в наказателното поле и топката попадна в Джонатан Линдсет, който стреля от дистанция, но се получи рикошет в Дюкенс Назон и кълбото излезе в аут. В 35-ата минута ЦСКА изпълни опасен ъглов удар. Амос Юга свали топката към Дюкенс Назон, който я докосна, но Шейтанов изби в корнер.

В 42-ата минута Дюкенс Назон бе изведен от Юрген Матай директно от тъч, след което напредна бързо в противниковата половина и хладнокръвно  се разписа за 1:0. Домакините обаче имаха претенции, тъй като бяха изчистили в тъч, но ЦСКА не върна топката, а организира головата си атака. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка с гол аванс за символичните гости.

През втората част старши треньорът на ЦСКА Саша Илич направи пет промени в състава си, като първоначално пусна в игра Маурисио Гарсес и Тобиас Хайнц, които замениха Жираир Шагоян и Джонатан Линдсет, а в последствие Жеферсон Телес, Лазар Туфегджич и Браян Морено се появиха на игрището, сменяйки Станислав Шопов, Иван Турицов и Дюкенс Назон. Армейците продължиха да атакуват и да контролират събитията на терена и в 55-ата минута стражът на Септември Димитър Шейтанов допусна грешка и само късметът му помогна да не падне втори гол в мрежата му. В 71-ата минута Тобиас Хайнц имаше шанс да се разпише, стреляйки от движение, но изпрати топката над вратата. В 78-ата минута Маурисио Гарсес овладя в наказателното поле на домакините подаване от фаул и центрира към Браян Морено, който нацели напречната греда след удар с глава. Четири минути преди изтичане на редовното време Юрген Матай можеше да отбележи втори гол. Той се добра до топката, след ъглов удар, но не успя да шутира. По този начин армейците заслужено победиха Септември София с 1:0 като гост и продължават да оглавяват временното класиране в Първа лига с актив от 53 точки.

  Сподели
190