Ботев Пловдив взе дербито срещу Берое


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив взе дербито срещу Берое

Ботев Пловдив се наложи над Берое с минималното 1:0 в среща от 21 кръг на първенството, която се игра в Коматево. Па Конате откри резултата в 30-ата минута, а голът се оказа и единствен в срещата. "Зелените“ бяха по-активни през втората част, но  така и не успяха да реализират.

Удар на Бароан от наказателното поле бе блокиран при първата атака на домакините в началните секунди на мача.

В 5-ата минута Сана хвърли тъч в пеналта, където Кръстев продължи с глава, а Каскардо опита също удар с глава, но топката мина покрай вратата. Две минути по-късно Мертенс изведе Емануел зад отбраната, но играчът на "канарчетата“ не успя да намери очертанията с техничен удар покрай Караджов. Антоан Бароан пробва удар от дъгата в 12-ата минута, но също не намери рамките на вратата.

Само две минути по-късно отново Бароан се озова на стрелкова позиция в пеналта и отправи силен удар, но Караджов се намеси чудесно и изби. Топката отново поапдна в нападателя на домакините, който пробва добавка, но този път не бе точен. Берое организира добра атака в 16-ата минута, при която Трибуле комбинира с Тонислав Йорданов, който навлезе в наказателното поле и пробва удар, но Пунчец блокира. В следващите деститина минути играта бе равностойна, но все пак "зелените“ владееха повече инициативата.

Минков стигна до удар в 26-ата минута след пробив по фланга, но топката мина над вратата. Две минути след това Йорданов получи от Бауренски и стреля от дъгата, но след рикошет топката излезе в корнер. От него произлезе и най-опасното положение в срещата до този момент. Бауренски получи късо и центрира, Кръстев отклони с глава, а Трибуле отправи много силен и точен удар. Ханкич обаче се намеси блестящо и изби. Педро Енрике пробва добавка, но отново стража на "канарчетата“ спаси.

Ботев поведе в резултата в следващата атака, когато Па Конате получи в наказателното поле от Мертенс и прати топката в мрежата с удар в далечния ъгъл – 1:0.

В 43-ата минута Антоан Бароан успя да се измъкне от отбраната, навлезе в пеналта и пробва удар в далечния ъгъл по земя, но топката мина покрай вратата. В последната минута на първата част Берое организира добра атака, при която Динков намери Йорданов, а той изведе Кръстев в наказателното поле. нападателят финтира вратаря и бе съборен от него, но страничния съдия маркира засада. Това бе всичко за първата част и двата тима се оттеглиха на почивка с гол преднина за домакините.

В първите минути на втората част на два пъти удари на Кръстев бяха блокирани от бранители на домакините. Челич отправи удар с глава след центриране от корнер в 52-ата минута, но топката мина над вратата. Серкан Юсеин пробва удар от дистанция три минути по-късно, но право в ръцете на Ханкич. Берое бе много по-активния отбор на терена в следващите минути и притисна съперника в неговата половина, търсейки изравнително попадение.

След проедната атака за "зелените“ Серкан получи пред наказателното поле и стреля в движение, но не намери очертанията. В 71-ата минута Емануел бе изведен зад отбраната и успя да прати топката в мрежата, но страничния съдия маркира засада, която бе потвърдена от ВАР. Секулич открадна топката в 83-ата минута, напредна и отправи силен удар, но Караджов изби в корнер.

Три минути след това Неделев завърши бърза атака за своя тим, но ударът му мина над вратата. В ответната атака Трибуле свали за Спас Георгиев, който се обърна и стреля, но право в ръцете на Ханкич. Ботев също отвърна с дълга топка за Секулич, който се пребори и стреля, но караджов спаси. Две минути преди края Трибуле стреля от дистанция, вратарят докосна топката и тя мина над вратата, но реферът даде удар от вратата. Сана Гомес също пробва удар, но и той мина покрай вратата. Дълбоко в добавеното време Трибуле получи на границата на наказателното поле и отправи последния удар в срещата, който бе неточен.

Това бе всичко в срещата и Берое загуби от Ботев Пловдив с 1:0.

  Сподели
166