ЦСКА е новият носител на Купата на България!


В. Мухарски

ЦСКА е новият носител на Купата на България!

ЦСКА спечели Купата на България, след като на финала победи Славия с минималното 1:0. Това е 20-та Купа в историята на клуба. Двубоят се игра пред близо 20 000 зрители на националния стадион "Васил Левски".

Мачът бе интересен и донесе доста емоции на феновете по трибуните. Привържениците и на двата тима създадоха страхотна атмосфера. Първата по-интересна ситуация на терена бе в 23-ата минута, когато Радослав Димитров-Меси обстрелва вратата на Караджов, но стражът на "армейците" спаси. В 39-ата минута Маркиньос изведе отлично Спас Делев на добра позиция и голмайсторът на ЦСКА, без проблеми, вкара единственото попадение в срещата.

Втората част започна добре за "червените", които изпуснаха доста положения. В 62-ата минута Делев бе изведен на голова позиция, но звездата на "армейците" не успя да преодолее за втори път Емил Петров. 20 минути преди края на срещата Нелсън стреля, но отново вратарят на "белите" спаси. Минута преди края на мача Славия остана с човек по-малко след като за втори жълт и съответно червен картон бе изгонен Йосас Басо.

След последния съдийски сигнал започнаха празненствата на националния стадион. Първо играчите на Славия бяха наградени с сребърните медали, а по-късно тези на ЦСКА - със златните, а освен това капитанът на "червените" Тодор Янчев вдигна Купата на страната, за радост на по-голямата част от феновете по трибуните.

  Сподели
175