Левски ще си припомни вкуса на победата


FUTBOL-TV

Левски ще си припомни вкуса на победата

Пирин - Левски
Стадион: "Христо Ботев", Благоевград
Дата: 19.02.2023 г.
Час: 15:15


Левски гостува на закъсалия Пирин в Благоевград в среща от 20-ия кръг на родния елит. Проблеми има и при двата тима. На "сините" им пропадна сделката с новия собственик, като Наско Сираков ще продължи да търси по-светло бъдеще за клуба. "Сините" обаче инкасираха неприятна загуба при рестарта на шампионата, губейки от Черно море. И като става дума за собственици - този на Пирин се отказа от благоевградския отбор и в дните преди мача остави акциите на Община Благоевград. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов няма да може да разчита на левия защитник Цунами за гостуването на Пирин в Благоевград. Бразилецът получи петия си жълт картон от началото на сезона и трябва да изтърпи един мач наказание. Това ще доведе до нова рокада в отбраната на "сините". Наставникът на столичани почти сигурно ще заложи на Марин Петков в ролята на ляв бек срещу "орлетата". 19-годишният футболист действаше като такъв в контролата със Струмска слава (3:0).

Атакуващият полузащитник Илиян Стефанов пропусна и вчерашната тренировка на тима. Той е болен и от два дни се възстановява. На този етап очакванията са той да се завърне в строя приде гостуването в Благоевград, но може да се наложи Стоилов да се оправя и без него на стадион "Христо Ботев".

Твърдо извън плановете за въпросната среща е Жереми Петрис, който продължава да лекува контузия. Десният защитник има проблем с пръст на крака и в последните дни започна леки бегови упражнения. Мъри има дилема и за неговия пост. Наставникът не може да реши дали отново да заложи на Роналдо, както направи в мача с Черно море, или да пусне Патрик-Габриел Галчев, а бразилецът да атакува по крилото, където ще е по-полезен. Мачът с Пирин пропуска и Андриан Краев, който има да изтърпи още един двубой наказание заради натрупани картони. Иначе на вратата отново ще започне Николай Михайлов, който бе с основна вина за загубата от Черно море. Феновете на "сините" дори поискаха вратарска смяна, по време на мача с "моряците", но Мъри Стоилов има друго на ум.

Пирин е опрян до стената след оттеглянето на собственика Пол Белогур. Бизнесменът предаде безвъзмездно акциите си на Oбщината и сега единствената цел пред ръководството на клуба е оцеляването. Изпълнителният директор на "орлетата" Велислав Елезов заяви, че вече се водят разговори за нов благодетел. Той е оптимист, че клубът няма да фалира.

Всички тези проблеми обаче сплотиха поне феновете на тима. Организираните привърженици излязоха с писмо до всички, които обичат отбора - да напълнят стадиона за мача с Левски.

Любопитно е, че на фона на тези проблеми, селекцията в клуба си тече. Пирин официално привлече Владимир Медвед. Крилото премина през пробен период и взе участие в няколко приятелски срещи, оставяйки отлични впечатления в тях. 23-годишният нападател е роден в Минск (Беларус) и почти сигурно ще бъде картотекиран за мача с Левски.

Един от хората, който със сигурност ще иска победата срещу Левски е легендата на ЦСКА и треньор на Пирин - Христо Янев. "Трябва да печелим точки и да имаме друг облик, за да останем вefbet Лига, имаме добър отбор. Надявам се срещу Левски да създадем три-четири положения и да вкараме две от тях", каза Христо Янев.

 

ПРОГНОЗА: ПИРИН БЛАГОЕВГРАД - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
467