ЦСКА ще вземе и мача срещу Ботев Пловдив


FUTBOL-TV

ЦСКА ще вземе и мача срещу Ботев Пловдив

ЦСКА - Ботев Пловдив
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 18.02.2023 г.
Час: 17:30


ЦСКА приема Ботев Пловдив на стадион "Българска армия" в среща от 20-ия кръг на родния елит. "Червените" стартираха отлично при рестарта на шампионата, побеждавайки Берое в Стара Загора и запазиха лидерската си позиция. Сега обаче предстои нов тест. "Канарчетата" със сигурност ще искат да си тръгнат поне с точка от София. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Треньорът на ЦСКА Саша Илич е поставен пред дилема относно централната тройка защитници за следващия мач на “червените", тъй като наказан за срещата е Християн Петров. Младокът се отчете с необмислена проява в последните секунди на гостуването на Берое, като си изкара втори жълт картон и бе изгонен от съдията Георги Давидов. Така той ще трябва да изгледа сблъсъка с “канарчетата" от трибуните на “Армията", а фаворитите за свободната му позиция отляво в триото в отбрана са двама - Енес Махмутович и Иван Турицов. Със сигурност мястото си в защитата ще запазят Амос Юга, който обаче не бе на познатата от есента висота и допусна няколко леки грешки в Стара Загора, както и капитанът Юрген Матей. Техният партньор пък най-вероятно ще бъде избран от Илич на последната тренировка преди мача в петък.

Люксембургският национал Махмутович дълго време не попадаше в сметките на сърбина през есента, но в края на полусезона се възползва от контузията на Матей и бе титуляр в мачовете с Локомотив София и Черно море, като бе сред най-добрите на терена във Варна.

Срещу Берое Турицов не започна като титуляр, но се появи за последните 10 минути в ролята на десен халфбек на мястото на Маурисио Гарсес и се отчете с гол. В някои медии се появиха информации, че ЦСКА ще излезе без нито един българин, като това вероятно няма да се случи. Почти сигурно Турицов ще е титуляр, а това вероятно се отнася и за Шопов, който също ще е сред стартовите 11. Илич доказа, че няма никакво намерение да разчита на едни и същи играчи във всички мачове и ротациите ще бъдат факт отново.

Нападателят на ЦСКА Дауда Бамба ще се завърне в групата на тима. 27-годишният котдивоарец за последно бе в списъка на треньора Саша Илич за официален мач на 3 октомври миналата година. Тогава “червените" победиха с 2:1 Пирин Благоевград на “Армията", а Бамба бе на скамейката, но се появи на терена. От онзи двубой до този в събота дните са точно 139. Бамба бе привлечен през лятото по изричното настояване на Илич. Футболистът страдаше от травма, но вече изглежда готов за игра. Не е изключено дори да бъде избран за титуляр, за сметка на Дюкенс Назон.

В лагера на Ботев мисля повече за стадиона, който изглежда на финалната права. Дори кметът на града заяви, че е реалистично по-късно тази година да се играят мачове на "Колежа".

Любопитно е да се отбележи, че в дните преди мача се заговори за интерес на ЦСКА към един от играчите на на Ботев - Па Конате. Договорът на Конате с Ботев изтича в края на сезона и той ще може премине на "Българска армия“ като свободен агент. По неофициална информация, футболистът дори има предварителна договорка с гранда от София за следващия сезон. Специално за мача в лагера на Ботев няма наказани и ли контузени футболисти.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - БОТЕВ ПЛОВДИВ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
363