ЦСКА ще стартира годината с победа в официалните мачове


FUTBOL-TV

ЦСКА ще стартира годината с победа в официалните мачове

Берое - ЦСКА
Стадион: "Берое", Стара Загора
Дата: 12.02.2023 г.
Час: 14:15


ЦСКА гостува на Берое в Стара Загора в първи официален мач и за двата тима за тази календарна година. "Армейците" финишираха първи в края на 2022-ра и сега със сигурност ще направят всичко по силите си да запазят добрите си изяви и първото място. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Любопитно е да се отбележи, че тези два отбора летяха заедно до Турция за подготвителните си лагери. Треньорите наблюдаваха контролите на съперника и са наясно със силните и слабите страни.

Една основна дилема има пред треньора на ЦСКА Саша Илич за старта на пролетния дял. Наставникът на "армейците" все още се колебае на кого да заложи като десен халф-бек под Аязмото. Доста вероятно е родният национал Иван Турицов да остане на пейката срещу Берое, а вместо него да започне Маурисио Гарсес. Илич ще продължи да залага на схема 3-5-2.

В по-голяма част от контролите първа опция за сърбина бе именно Гарсес. Турицов бе използван по-малко като титуляр, включително и в последния спаринг с Пирин Благоевград. По време на лагера в Турция той бе пробван и в тройката централни защитници, но там нещата изглеждат без дилеми - Юрген Матей, Амос Юга и Християн Петров. Първият се завръща след наказание, което изтърпя в осминафинала за Купата на България срещу Септември София.

Старши треньорът на Берое – Николай Киров няма да може да разчита на контузения централен защитник Зария Ламбулич. Той не взе участие в последната контрола на тима с Янтра Габрово, като имаше проблеми още от лагера в Турция и вероятността да се възстанови за мача с "червените“ е малка.

Докато за Ламбулич има някаква надежда, то други двама чужденци със сигурност ще са аут. Става сума за последните две нови попълнения – бразилецът Густаво Каскардо и сенегалецът Бубакар Траоре. И двамата имат проблеми с работните визи и те няма да бъдат уредени за старта на пролетния дял в първенството.

В същото време се очаква Калоян Кръстев да играе за Берое срещу ЦСКА, въпреки че е под наем именно от "червените“. Друг играч на столичани – Йоан Бауренски, беше откупен от заралии, така че със сигурност ще бъде на разположение на Киров.

 

ПРОГНОЗА: БЕРОЕ - ЦСКА 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
376