Шеф на Локо Пловдив: Привличаме Педриньо! Крушарски може да се върне в управлението


FUTBOL-TV

Шеф на Локо Пловдив: Привличаме Педриньо! Крушарски може да се върне в управлението

Локомотив Пловдив ще подпише договор с бразилския офанзивен полузащитник Педриньо, който кара проби в тима по време на зимната подготовка, като освен това "черно-белите" ще привлекат още двама нови футболисти през следващата седмица. Това обяви спортният директор на клуба Красимир Петров. Бившият старши треньор на Пирин Благоевград говори след края на зимната подготовка на "смърфовете" заедно с изпълнителния директор Лъчезар Димитров. 

"Искаме да промени изцяло скаутирането и селектирането на новите футболисти в клуба, но това ще стане в процеса на работа. До този момент изходящите трансфери са два - Райън Бидунга и Бирсент Карагарен, които преминаха в ЦСКА 1948. Освен тях, освободихме Преслав Боруков и Александър Василев. Никога не е добре, когато в зимния трансферен прозорец се прави много голяма селекция. Ще искаме това нещо да го коригираме и при евентуален изходящ трансфер да допълваме състава с двама или трима играчи, които да вдигнат класата на отбора и да са млади и перспективни. В тази връзка, искам да припомня, че през тази зима привлякохме вече четирима футболисти, а през другата седмица предстои да подпишем договор с Педриньо и да вземем още двама нови играчи, за които сме сигурни, че ще вдигнат класата на тима", заяви Петров.

Той коментира и ситуацията около Пиер Зебли, който бе спряган за трансфер в Русия.

"Имаше сериозен интерес към Пиер Зебли от няколко клуба. При нас дойде конкретна оферта за него от руския Химки и преговорите вървяха към подписване на договор, но това по една или друга причина не се случи и Зебли остава футболист на Локомотив Пловдив. По принцип за изходящите трансфери не е нужно да се пита старши треньорът. Той се пита за входящите и тогава дава съгласие за всеки един играч", допълни Красимир Петров. 

Изпълнителният директор на Локомотив Лъчезар Димитров обяви, че целта пред "черно-белите" до края на сезона е влизане в първата шестица на първенството и участие в евротурнирите. Димитров коментира и намерението на бившия президент на "смърфовете" Христо Крушарски, който все още притежава 50 процента от акциите, да свика Общо събрание на Управителния съвет и да се върне в управлението на клуба.

"Г-н Крушарски има 50 процента от акциите, колкото има и другият собственик. Ако двамата седнат и се разберат, че г-н Крушарски иска да се връща в управлението, със съгласието на двамата може да стане. Уставът е направен така, че със съгласието на 75 процента от акционерите трябва да се взимат решение за смяна в управителния съвет. Това означава, че никой от двамата собственици юридически не може да вземе подобно самостоятелно решение", обясни Лъчезар Димитров.

Изпълнителният директор на Локомотив допълни, че ръководството е дало пълна подкрепа на старши треньора Александър Томаш.

  Сподели
263