Пирин уреди още един нов преди рестарта на шампионата


FUTBOL-TV

Пирин уреди още един нов преди рестарта на шампионата

Борис Тютюков е новото име в състава на Пирин Благоевград, съобщиха от клуба на официалната си страница. Нападателят подписа с "орлетата" след успешно изкаран пробен период. За последно той бе част от Миньор Перник, като в кариерата си е играл още за Созопол, Литекс, ЦСКА 1948, Поморие, Витоша Бистрица и Ботев Пловдив, а именно с екипа на “канарчетата" прави дебют в елита на България.

25-годишният Тютюков има 26 мача и 9 гола за една календарна година в Перник, след като миналата зима отиде на Стадиона на мира от Созопол.

Той е четвъртото ново попълнение в отбора на Христо Янев след украинския полузащитник Дмитро Семенив, пристигнал от ФК Лвов, и двама преотстъпени. Под наем на стадион Христо Ботев ще играят Димитър Тонев от Ботев Пловдив и Илкер Будинов от Лудогорец Разград.

През зимата Пирин се раздели със седем футболисти поради различни причини. Петър Занев прекрати кариерата си и влезе в административната структура на клуба, Радослав Цонев и Китан Василев пък отидоха в Арда (Кърджали) и ФК Крумовград съответно. Бяха прекратени отношенията още с ветерана и местна легенда Николай Бодуров, Юлиян Попев – който ще продължи в клуб от Трета лига, Станислав Костов и Емил Янчев.

  Сподели
229