Херо: Следя всички съперници, срещу Лудогорец ще е много тежък мач


FUTBOL-TV

Херо: Следя всички съперници, срещу Лудогорец ще е много тежък мач

Треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров – Херо бе доволен след края на контролата срещу ФК Минай, в която “соколите" завършиха реми – 0:0. Според него отборът показва наченки на стил, който той търси и се надява с екипа си да успеят да задържат Спартак сред най-добрите отбори у нас.
 
След контролата с косовския Малишева казахте, че резултатът не ви интересува, а чисто тактически искате отборът да надгражда. Успяха ли футболистите да изпълнят указанията на щаба в тази проверка?

Мисля, че през първото полувреме показаха надграждане в тактическо отношение. Смятам, че нашият отбор беше доминантния. Лошото е, че не успяхме да реализираме доста от положенията, които имахме. Имахме две греди като цяло в мача, но имахме и такива изходи срещу вратаря, които трябваше да се опитаме да реализираме, а не да целим. Това до известна степен малко ме притеснява. Лесно пропускаме такива елементарни положения, които с лекота да ги вкараме. През второто полувреме сякаш ритъмът ни се наруши със смените, които извършихме. Според мен нашият отбор беше по-добрият и заслужаваше да спечели, въпреки, че победата в тези контроли не е важна. Смятам, че има наченки на изграждане на някакъв стил в играта. Дано в бъдеще да се запазим от контузии и да можем да налагаме този стил в мачовете от първенството.

Ще успее ли отборът да влезе готов в срещите от първенството и готови ли ще са играчите за това?

Надявам се да влезем, но резултатите ще покажат, разбира се.

Следите ли съперниците в първите срещи, които са много важни за Спартак и какво е мнението ви за тях?

Следя ги, няма начин да не ги следя защото това е моята работа, разбира се. Но, какво мога да кажа за Лудогорец – хегемонът в последните 12г. Тежък и труден мач, после предстоят мачове с директни противници и отбори, с които ще се борим за оцеляването. Така че, следя абсолютно всичко, което се случва в българския футбол.

Оставате ли оптимист за оцеляването на Спартак?

Аз ако не бях оптимист, нямаше да се захвана. Знам, че ще е много трудно, виждате с колко точки сме изостанали от другите отбори, но ще направя всичко възможно, заедно с моя екип да  работим максимално, за да свършим нужната работа.

  Сподели
169