Съдии бутат Локо Пловдив към Европа


В. Мухарски

Съдии бутат Локо Пловдив към Европа

Локомотив Пловдив победи ЦСКА с 4:1 в мач от 29-ти кръг на "А" група. "Армейците" обаче могат да имат претенции към главния съдия, който зачете три нередовни попадения на "черно-белите". След тази си победа Локо остава в битката за Лига Европа, тъй като има равен брой точки със съименниците си от София. Въпреки това, на този етап столичните "железничари" ще участват в Европа при евентуална победа в последния кръг и ако ЦСКА победи Славия във финала за Купата на България.

Старши-треньорът на ЦСКА Милен Радуканов не взе в града под тепетата звездите на отбора - Спас Делев, Платини, Нелсън и Тодор Янчев. Като титуляри започнаха играчи, които рядко получават шанс за изява, като Шеридън, Станислав Костов и Седула.

Още в 3-ата минута Тонев проби добре по лявото крило и центрира, а Емил Гъргоров засече и прати топката в мрежата на Лучини за 1:0. Само шест минути по-късно Здравко Лазаров центрира от фаул, а Кавдански засече с глава и вкара за 1:1, но останаха съмнения за засада.

В 15-ата минута нова съдийска грешка позволи на пловдивчани този път да поведат в резултата. Джеръми Родригес се възползва от неразбирателство между Тонев и Коста Стоянов, но си поведе топката с ръка, което остана незабелязано от арбитъра, и нападателят сам срещу Караджов вкара за 2:1.

В 19-ата минута Локо Пловдив стигна до трети несъществуващ гол, след като Златински отбеляза от очевидна засада. В 24-ата минута Слави Костов пробва воле, което мина много близо до гредата. В 41-ата минута ЦСКА вкара нов гол, който обаче бе отменен, поради засада.

След почивката "червените" не си даваха много зор и "смърфовете" стигнаха до първия си редовен гол, дело на Златински в 71-ата минута. В 81-ата минута Маркиньос нацели гредата. до края не се стигна до нов гол и играчите Локо Пловдив се поздравиха с победата.

  Сподели
178