Арда удари Зоря Луганск, Боруков с дебютен гол


FUTBOL-TV

Арда удари Зоря Луганск, Боруков с дебютен гол

Арда Кърджали се справи със стабилния украински отбор Зоря Луганск с 2:1 в контролна среща. Новият централен нападател Преслав Боруков вкара дебютно попадение за кърджалийци, след като покачи на 2:0 в 34-ата минута. Жуниор Палмарес откри резултата във 2-ата минута за отбора на Арда, а в средата на втората част се разписа Назарий Русин, оформяйки крайното 1:2.

Още във 2-ата минута Жуниор Жуниньо се възползва от грешка на украинската защита, пое топката от Илия Юруков и от близо я прати зад вратаря Дмитро Мацапура. След гола украинците създадоха две положения, като при едно от тях Анатоли Господинов трябваше да се разтяга максимално, за да отбие удара на Фофана.

В 34-ата минута Деян Лозев получи топката на дясното крило и центрира в наказателното поле, където Преслав Боруков се освободи от един бранител и елегантно реализира за 2:0. Пет минути преди края на първата част Максим Клан стреля опасно, но отново Господинов показа майсторство и спаси.

Назарий Русин, който беше известен от периода си в Динамо Киев, върна едно попадение в 73-ата минута. Той получи подаване от ляво от резервата Ермолов на около 10-ина метра от вратата и я прати в мрежата на Арда.

  Сподели
161