Томаш след третата загуба: Отборите се защитават, а ние играем футбол


FUTBOL-TV

Томаш след третата загуба: Отборите се защитават, а ние играем футбол

Старши треньорът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш заяви, че не се притеснява от пораженията на своя отбор в контролните среща по време на подготвителния лагер в Турция, но се надява негативните резултати да не се отразят на самочувствието на футболистите му и те да успеят да си извлекат поуки от неточностите. Наставникът на "черно-белите“ сподели своето мнение след третото поражение на "смърфовете“ на турска земя с 1:3 от косовския ФК Прищина.

"Всички мачове до момента протичат по един и същи начин. Отборите срещу нас се защитават, а ние се опитваме да играем футбол и получаваме елементарни голове от наши грешки. Но отново повтарям, че тези контроли са за това. Най-важното е футболистите да не се притесняват от неточностите, а да си вземат нужните поуки и да не ги повтарят. Изчакваме да мине и последната ни проверка в Турция и вече ще правим генерални изводи", коментира Томаш.

Наставникът заяви, че не се притеснява от четирите поражения, които неговият тим допусна в пет мача от началото на зимната подготовка.

"Аз лично не се притеснявам от загубите в контролите. Надявам се обаче негативните резултати да не се отразят на футболистите и те да не наведат глави, защото всяка една победа носи самочувствие. Сменяме изцяло концепцията за игра. Доволен съм, от физическа гледна точка играчите се представят много добре", допълни Томаш.

Старши треньорът на Локомотив призна, че иска да привлече още двама футболисти в състава си по време на зимния трансферен прозорец.

"От началото на зимната подготовка чакам нови попълнения. Очаквам още двама футболисти. Става дума централен защитник и външен халф. Това са играчи, които съм наблюдавал и искам в отбора си. Надявам се ръководството да направи всичко възможно да ги привлече", завърши Александър Томаш.

  Сподели
248