Весела Лечева с любопитен коментар за стадионите на ЦСКА и Левски


FUTBOL-TV

Весела Лечева с любопитен коментар за стадионите на ЦСКА и Левски

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева коментира съдбата на стадионите "Георги Аспарухов" и "Българска армия" в предаването "Тази сутрин" на bTV.

Тя съобщи, че процедурите по отношение на "Армията" напредват.

"Подписахме меморандум с ЦСКА, в който са разписани всички стъпки и срокове по създаване на съвместното дружество. На финалната права сме, като се поддържа постоянен контакт с футболния клуб", коментира Лечева и добави, че вече е готова новата оценка на апортната вноска от страна на държавата. Тя е в размер на 28 498 000 лева.

За стадиона на Левски Весела Лечева коментира така:

"Ще кажа нещо, което може би не се знае от широката публика. Стадион "Георги Аспарухов" е в Плана за действие за концесиите още от 2021 г. Тогава е взето решение да бъде дадена възможност чрез публично-частно партньорство, каквото е концесията, да бъде намерен частен инвеститор, който да направи така, че "Левски" да разполага с модерно съоръжение. Ние задвижихме тази процедура, като с моя заповед създадохме комисия, в която участва и областната управа", уточни Лечева.

Комисията трябва да изработи всички подготвителни действия по отношение на процедурата за отдаване на концесия - правен, технически, финансов анализ.

Когато стигнем до процедура по отдаване на концесия, всеки един трябва да изпълни изискванията на закона. Публичните задължения трябва да бъдат изчистени", каза още министърът на младежта и спорта.

"Дано с тези наши стъпки и с тези наши инициативи да направим добър модел, защото в последните 30 години няма нито един положителен пример за успешно публично-частно партньорство, каквито се реализират в Европа", каза още министър Лечева.

  Сподели
184