Гриша Ганчев свиква ОС за Стоичков и другите акционери в ЦСКА


FUTBOL-TV

Гриша Ганчев свиква ОС за Стоичков и другите акционери в ЦСКА

На 11 февруари 2023 година собствениците на ЦСКА ще се съберат, за да проведат Общо събрание на акционерите. То е свикано след заседание на Съвета на директорите, на което са присъствали Искра Григорова и двамата най-големи акционери в клуба – Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, които имат по 38 100 акции (38,1 %).

Покана за Общото събрание получават 41 човека, включително и Христо Стоичков, който държи 20 000 акции (20%). Камата е третият най-голям акционер. Останалите 38 човека притежават по 100 акции (по 0,1 % от дружеството).

На Общото събрание ще се подложат на гласуване взетите от Ганчев, Инджов и Григорова решения по време на Съвета на директорите. Най-любопитна се очертава точка 3. В нея ще се гласува за персонални промени в СД. Не и изключено там да попадне Данаил Ганчев, който към този момент не заема длъжност в клуба. Припомняме, че преди няколко дни Юлиян Инджов обяви, че е продал акциите си на Гриша Ганчев и очакванията са, че на 11 февруари той ще излезе официално от управлението на дружеството за сметка на сина на Гриша Ганчев, пишат колегите от Гонг.

Придобиването на акциите от Инджов пък ще направи фамилия Ганчеви мажоритарни собственици на ЦСКА със 76,2 %, а легендата на българския футбол и ЦСКА – Христо Стоичков, ще се превърне от третия във втория най-голям акционер.

Ето имената на всички акционери към този момент:

Гриша Ганчев 38 100
Юлиян Инджов 38 100
Христо Стоичков 20 000
Всички останали са с по 100 акции:

Асен Георгиев
Иван Чипев
Георги Нинов
Гошо Маринов
Данко Пешев
Петър Христов
Николай Николов
Нешо Пейков
Николай Йотов
Цветан Йотов
Антон Мишев
Борислав Божков
Цветан Марков
Драгомир Стоянов
Марин Иванов
Тошко Стоев
Речо Речев
Николай Николов
Стоян Пантев
Николай Маринов
Кирил Георгиев
Иван Иванов
Димитър Жеков
Лазар Лазаров
Красимир Иванов
Пламен Христов
Тодор Илиев
Новак Иванов
Петко Петков
Ради Карастоянов
Румен Павлов
Димитър Павлов
Людмил Павлов
Генади Генов
Лазар Масларски
Димитър Хаджиев
Красимир Стоев
Христо Лазаров

  Сподели
146