Стойчо Младенов: Тошко Янчев държи на морала


FUTBOL-TV

Стойчо Младенов: Тошко Янчев държи на морала

Оперативният директор на ЦСКА 1948 - Стойчо Младенов даде висока оценка за свършеното дотук от отбора по време на тренировъчния лагер в Белек.

"Условията в Турция са отлични, терените са перфектни. Всичко се изпълнява по план, с изключение на контролата с Партизан. Познавам Тошко Янчев отдавна като честен и доблестен човек, който държи на морала. За мен той е последният мохикан на ЦСКА, защото след него няма друг с толкова много мачове и участия в евротурнирите. Като изключим един малък период в Царско село, на практика той сега започва кариера като старши треньор и аз вярвам, че тя ще бъде успешна, защото показа много потенциал като помощник.

През зимата привлякохме много добри играчи в лицето на Педриньо, Бидунга и Карагарен, които създадоха по-голяма конкуренция и това е за доброто на отбора. Селекцията обаче е отворен процес и ако имаме възможност, ще подобрим още качеството и класата на отбора.

ЦСКА се представи отлично през есента и всички в клуба сме изключително доволни от свършената работа от предишния екип. Искаме да запазим третото място в първенството, а защо не и да го подобрим. В клуба работят хора с манталитет на победители и класиране в евротурнирите е реална цел пред отбора. 

С изключение на левия бек, имаме убийствена конкуренция на всеки пост. Колкото по-голяма е тя, качеството се подобрява. 

Желанието за победа е еднакво и като треньор, и като директор. Всичко останало е коренно различно. Работата на старши треньора е денонощна, отговорността е огромна и тя пада най-вече върху него. 

Всички са заинтересовани и работят в една посока - клубът да успява. Виждам професионализъм във всяка една сфера. Всеки върши работата си, за която отговаря", заяви Стойчо Младенов в интервю за официалния сайт на ЦСКА 1948.

  Сподели
203