Весела Лечева с важна информация за стадионите на ЦСКА и Левски


FUTBOL-TV

Весела Лечева с важна информация за стадионите на ЦСКА и Левски

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева говори по темата за стадионите "Българска армия" и "Георги Аспарухов".

Лечева смята, че държавата е останала длъжник на двата футболни клуба.

"Стадионът на Левски от 2021 г. е в плана за действие за държавните концесии, но в последните години не беше направено нищо. Смятам, че беше направена важна стъпка, създаде се с моя заповед комисия заедно с ММС и заедно с Областна управа, която да изготви цялата процедура и подготвителните действия за процедурата за отдаване на концесия. Целта на тази комисия също така е да изготви един правен, технически и финансов анализ. Така че всичко това предстои, ние сме в пълна готовност, работим по този казус, така че това нещо да бъде в най-кратки срокове реализирано, и да бъде дадено началото на тази процедура за отдаване на концесията", разясни министър Лечева.

"По отношение на ЦСКА слючихме меморандум между "Сердика спортни имоти" и ПФК ЦСКА, в който разписахме всички най-важни стъпки по отношение на създаването на съвместното дружество. Почти всички най-важни действия са към своя край и сме пред създаването на такова съвместно дружество. В най-кратки срокове ще гледаме то да бъде вписано в търговския регистър", обясни Лечева.

"Надявам се успешните модели да бъдат приложени най-после и в спортната инфраструктура, така че и двата гранда да получат най-добрата възможнот да реализират своите цели за добри и модерни съоръжения", заяви за БНТ Лечева.

Министър Весела Лечева съобщи, че има финансиране за нова зала за художествена гимнастика. В последните месеци Министерството на младежта и спорта работи в тясно сътрудничество с Министерството на вътрешните работи.

  Сподели
415