Ботев Пловдив се спаси от загуба срещу тим от Латвия


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив се спаси от загуба срещу тим от Латвия

Ботев Пловдив завърши наравно 4:4 срещу латвийския ФК Рига в първата си контролна среща по време на подготвителния лагер на тима в Дубай. Двубоят се игра на стадион "Джебел Али" и беше във формат от четири полувремена по 30 минути. Мачът бе изгледан на живо от собственика на "канарчетата“ Антон Зингаревич, който по-рано днес пристигна в Обединените арабски емирства и се срещна с футболистите на "жълто-черните“. 

Латвийският вицешампион поведе в резултата още в 5-ата минута, когато реализира дузпа. В 12-ата минута Ботев изравни чрез Абдулайе Траоре, но само минута след това Рига отново излезе напред в резултата след бързо разгърната контраатака. При този резултат завърши първата част.

В началото на вторите 30 минути латвийският тим поведе с 3:1 и запази аванса си до края на второто полувреме. 

В края на третата част Елвис Ману намали изоставането на Ботев, а малко след започването на последните 30 минути от срещата нидерландският нападател изравни резултата след точно изпълнена дузпа. Няколко минути след това бившият играч на Лудогорец оформи своя хеттрик, за да направи обрата за "канарчетата" пълен, но в заключителните моменти от двубоя Рига стигна до изравняване и така срещата завърши при резултат 4:4.

Това бе втори двубой за "канарчетата“ от началото на зимната им подготовка след категоричната победа с 8:0 над третодивизионния Гигант Съединение. В следващата си проверка възпитаниците на старши треньора Бруно Балтазар ще се изправят срещу руския Урал Екатеринбург на 25 януари. 

  Сподели
255