Още една победа за Спартак Варна по време на подготовката


FUTBOL-TV

Още една победа за Спартак Варна по време на подготовката

Спартак Варна завърши 4:1 с Добруджа Добрич във втората си контрола, играна на стадион "Спартак". Точен за "соколите" бе Жоао Марио в 33'. За гостите се разписа Денислав Ангелов в 54' за 1:1. В 68' Божидар Васев реализира от дузпа за 2:1. Денис Баланюк отбеляза третия гол за Спартак в 77'. За крайния резултат точен бе Адриан Димитров в 87' – 4:1.

Първото сериозно положение за домакините бе още в 4-та минута, когато Жоао Марио бе изведен непокрит вдясно в наказателното поле зад защитата на Добруджа, но шутира встрани от вратата. Три минути по-късно, Бен Карамоко стреля с глава след центриране, но встрани от целта. В 10-та минута Микелс напредна отляво и стреля, но топката рикушира и премина встрани от вратата. Бившият капитан на "соколите" Янчо Андреев, който играе за Добруджа също се размина с положение пред вратата на Фигейредо. Посрещна топката от въздуха, но стреля встрани от страничната греда. В 31-та минута защитник на Добруджа изчисти топката, но тя нацели напречната греда на гостите. Две минути по-късно Ромееш Ивей проби отдясно и подаде топката на голлинията, където чакаше Жоао Марио и само засече топката, която влезе във вратата на Християн Христов за 1:0.

Минути преди края на първата част, в 42` "соколите" записаха опасна контраатака. Жоао Марио пусна извеждащ пас към Микелс, който след съприкосновение  с бранител на Добружда падна в наказателното поле, но реферът Драганов реши, че няма основание за дузпа.

През втората част Димитър Димитров вкара в игра и останалите футболисти с изключение на новопривлечения Лерой Микелс.

В 54' гостите от Добруджа изравниха чрез Денислав Ангелов, който преодоля защитата на Спартак и с техничен удар отбеляза изравняващия гол за 1:1.

Андриан Димитров стреля в 54' към вратата на Добруджа, но ударът му мина встрани от вратата на Християн Христов. В 67' бе извършено нарушение срещу Денис Баланюк в наказателното поле. Отсъдената дузпа в полза на Спартак изпълни Божидар Васев, който не сгреши и даде преднина в резултата за "соколите" – 2:1.

В 77' Андриан Димитров проби отдясно и подаде към Денис Баланюк, който беше оставен непокрит пред вратата на Добруджа, за да добави трети гол в мрежата на гостите за 3:1.

Минута след това последва контраатака на добричлии, които записаха сериозен пропуск. Шериф Осман бе намерен пред защитата в синьо, стреля към вратата на Дичевски, но нацели напречната греда. Адриан Димитров наниза четвъртия гол за варненци в 87', за да оформи крайното 4:1.

Тази проверка бе втора от подготовката на "соколите". В първата си проверка записаха победа над Локомотив ГО с 2:1.

  Сподели
159