Локо Пловдив опитва да привлече юноша на Порто


FUTBOL-TV

Локо Пловдив опитва да привлече юноша на Порто

Сагата с привличането на нигерийски защитник в Локомотив Пловдив е на път да свърши в края на тази седмица. Централният бранител, който трябва да замени продадения Райън Бидунга, ще направи втори опит да се присъедини към “черно-белите", пише “Тема спорт". Както е известно, в началото на месеца той пристигна в България, но не бе допуснат да влезе в страната заради документални неуредици. Играчът опита да представи пред граничните власти само шенгенска виза, тъй като бе загубил паспорта си.

Според негови представители в процедурата по издаване на нов документ вече е задействана и той ще го получи до часове, което ще му позволи да пътува за Турция, за да започне тренировки с “черно-белите". На този етап името на футболиста се пази в тайна, като за него е ясно, че е юноша на португалския гранд Порто, но сериозно име прави с изявите си в белгийския елит. В последните 6 месеца обаче не е играл заради контузия.

В момента играчът е свободен агент. Интерес към него е имало от отбори в Румъния и втора белгийска дивизия, но след разговор с Александър Томаш той е избрал Локомотив за рестарт на кариерата си.

В същото време полузащитникът на “смърфовете" Джовани пропусна първите занимания на отбора си на турска земя. Бразилецът страда от възпаление на ахилеса и поради тази причина получи почивка от наставника Александър Томаш. От понеделник пловдивчани стартираха с двуразовите тренировки. Те са вече от три дни в южната ни съседка, като имат щастието да се радват на добри условия и топло и слънчево време, а термометрите удариха почти 20 градуса.

  Сподели
166