Стефан Аладжов: На хартия, в Левски има добри футболисти


FUTBOL-TV

Стефан Аладжов: На хартия, в Левски има добри футболисти

Легендата на Левски Стефан Аладжов (вдясно на снимката) коментира пред "Тема Спорт", актуалните теми около "сините". Рекордьорът по мачове за 26-кратните шампиони посочи къде има нужда от подсилване на тима и как трябва да изглежда отборът през пролетта.

Г-н Аладжов, миналата година сините направиха отлична подготовка и показаха друго лице през пролетния полусезон. Какъв Левски искате да виждате при подновяването на шампионата?

- Левски не приключи годината добре, след като се натрупаха осем поредни мача без победа. "Сините" вече привлякоха трима нови и ако иска тимът да влезе в тройката и да стигне местата, даващи право за участие в евротурнирите, трябва да побеждава мач след мач. Както беше през миналата година. Повечето отбори също направиха добри селекции и ще бъде интересно през пролетта.

Споменахте, че Левски привлече трима нови. Ще успеят ли да се впишат в тима и да помогнат на сините за целите през пролетта?

- За Рикардиньо нищо все още не можем да кажем, защото не сме го виждали в игра. Другите двама - Кристиан Димитров и Асен Чандъров, са ни познати. Халфът вече имаше и един престой на "Герена". Дано помогнат на Левски през пролетта. Централният бранител притежава добри качества и ще върши работа. На тима му трябваше да се подсили на няколко поста, защото през есента скамейката беше много къса и често се запълваше от юноши. Хубавото в момента е, че отборът ще може да работи на спокойствие един месец и така новите по-лесно ще се впишат в тима. Контролите не са толкова важни, а как ще се стартира първенството.

Станимир Стоилов може ли да е уверен за защитата, след като вече разполага с четирима централни бранители?

- Много е важно да има конкуренция на отделните постове. Дано Стоилов да е по-спокоен. Но в нападение не се вижда спокойствие. В първата контрола Марин Петков вкара и двата гола срещу Ал Насър. Това момче се развива много добре. Но Станимир Стоилов най-добре ще прецени на кого ще заложи в титулярния състав. На няколко поста се вижда, че все още е необходимо да се засили конкуренцията, за да върви напред отборът.

На кои позиции виждате, че има нужда от подсилване?

- В атака на хартия се събраха добри футболисти, но в края на годината нещата не вървяха. Имаше много мачове, в които не се вкараха попадения. Пак ще се повторя, но е много важно как ще се стартира първенството и дано проблемите, които имаха сините в атака, да са решени. Ще бъде труден пролетният полусезон, но Левски трябва да се бори.

В последните дни основният акцент пада върху контролите на Левски с руски отбори. На какво мнение сте по темата?

- Тази с Краснодар отпадна вече. Левски трябва да прецени ситуацията. Има много други противници, които могат да бъдат намерени в Дубай. Ето веднага се реагира и бе организирана проверка с кувейтски тим. Има ръководство, което трябва да реши. Не ми се иска да навлизам в политически теми.

Георги Миланов се раздели със сините и премина в Ал Дафра. Колко ще липсва халфът на Левски?

- Със сигурност ще липсва, но дано другите да го заместят. Асен Чандъров бе привлечен на тази позиция и да се надяваме, че ще бъде дори по-добър от него. Явно в Левски са преценили ситуацията. Много добре знаем какво е финансовото положение в клуба.

Вече стана ясно, че Левски ще домакинства на "Ивайло" на Черно море в първия пролетен кръг. Има много време до този мач, но ще имат ли предимство моряците заради наказанието на сините?

- Независимо къде играе, Левски трябва да защитава името си. През този сезон "сините" изиграха слаби мачове и на "Герена". Във Велико Търново има много фенове на тима и виждаме, че във всеки двубой публиката подкрепя горещо тима. Няма значение къде ще се играе срещата. Черно море е силен отбор, дълго време играят почти с един и същи състав. Има около месец до подновяване на първенството. Където и да отиде, Левски трябва да играе за името си.

Какво е мнението ви за информациите за смяна на собствеността и затишието в момента около сделката?

- Трябва да се реши този въпрос. Има още дългове, които трябва да се изчистват. Сигурно ще е за добро, ако дойде по-голям спонсор. Първоначално беше до Нова година, а вече сме средата на януари. Но не знам точно как стоят нещата по тази тема.

  Сподели
261