Важна среща в Лудогорец за бъдещето на Каули


FUTBOL-TV

Важна среща в Лудогорец за бъдещето на Каули

Футболистът на Лудогорец Каули Оливейра не игра в първата контрола на "орлите" за 2023 г. - загуба с 1:2 от Хановер, което засили още повече съмненията за неговото бъдеще. Защото той не е контузен, а седеше на стол до терена и гледаше отстрани как неговите съотборници се опитват да победят втородивизионния германски тим, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

След мача треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа заяви в прав текст: "Каули е част от нашия отбор. Ще говорим с ръководството и ще видим какво ще решат", загатвайки, че съвсем скоро ще има решителна среща за бъдещето на бразилския техничар.

Както е известно, за него има две оферти - едната от Панатинайкос, а другата - от корейския Чонбук Моторс. Гръцкият гранд и лидер в първенството на южните ни съседи дава 1,7 млн. евро, при положение, че клаузата на Каули е 2,5 млн. евро. В Лудогорец са непреклонни - или гърците вадят въпросната сума, или трансфер няма да има.

Ако намеренията им са сериозни, сума от рода на 800 000 евро не трябва да е проблем за толкова сериозен тим. Корейците от своя страна са готови да активират клаузата на звездата на "орлите", но според гръцките медии съпругата му иска да живее в Атина, а не в далечна Южна Корея.

Мнението на Лудогорец не се променя. Има клауза в договора на футболиста и който го иска, трябва да я плати. Ако това не се случи, Каули си има контракт и трябва да го изпълнява. Тоест да играе за "орлите". Все пак той поднови своя договор само преди няколко месеца.

Със сигурност цялата тази ситуация не се нрави особено на треньора Анте Шимунджа, който сега подготвя своя тим за дуелите с Андерлехт и тежките битки през пролетта по родните терени, а един от основните му футболисти не игра в първия мач, защото все още не знае какво ще е бъдещето му, макар и да е здрав.

В мача с Хановер словенският специалист пусна като плеймейкър през първото полувреме Доминик Янков, а през второто на тази позиция игра Густаво Нонато, който номинално не е десетка.

  Сподели
429