Хебър се поздрави с победа срещу Локо в Пловдив


FUTBOL-TV

Хебър се поздрави с победа срещу Локо в Пловдив

Хебър Пазарджик победи Локомотив Пловдив с 1:0 като гост в контролна среща, играна на стадиона на "черно-белите“ в парк "Лаута“. Единственото попадение в мача реализира Стилиян Тисовски в 6-ата минута. Това бе първа проверка и за двата тима по време на зимната им подготовка. 

Неофициален дебют за Локомотив записаха новите попълнения Ерик Сорга, Джовани Трупе, Христо Иванов и Денислав Александров, както и каращите проби в отбора Александър Георгиев, Педриньо и Мартин Величков. Първи двубой с екипа на Хебър пък изиграха новопривлечените Звонимир Микулич, Камен Хаджиев, Лорен Маржурин, Архан Исуф, Стоян Стоичков, Николай Николаев и Марк-Емилио Папазов. 

Хебър откри резултата още в 6-ата минута на срещата. Октай Хамдиев получи по десния фланг и центрира по земя в наказателното поле на Локомотив, където Стилиян Тисовски бе оставен непокрит около точката за изпълнение на дузпа и необезпокояван завърши по земя в мрежата на Илко Пиргов за 1:0. 

Малко след това бившият играч на Локомотив Венсан Марсел се озова сам срещу вратаря на домакините, но не успя да реализира. 

В 27-ата минута "черно-белите“ стигнаха до първи точен удар. Ерик Сорга подаде към Бабакар Дион, който стреля с десния крак от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Звонимир Микулич.

Три минути по-късно Георги Каракашев бе изведен сам срещу вратаря на гостите, но полузащитникът не съумя  да преодолее стража на Хебър и така почивката дойде при резултат 1:0 в полза на "зелените“.

В 68-ата минута играчите на Александър Томаш получиха добър шанс да изравнят след удар на Евандро от около 20 метра, но топката мина встрани от вратата на гостите от Пазарджик.

До края на срещата футболистите на Локомотив потърсиха изравняване, но пропуски направиха Ивайло Димитров и Джовани и така Хебър стартира с победа в контролите от зимната си подготовка.

И за двата тима предстои лагер в Турция, като "черно-белите“ отпътуват за Анталия в неделя, а отборът на Владимир Манчев заминава за Алания в понеделник. 

Снимка: Официална Фейсбук страница на Хебър Пазарджик

  Сподели
219