Алън Пардю: Дано ЦСКА стане шампион и да зарадват Дани Ганчев


FUTBOL-TV

Алън Пардю: Дано ЦСКА стане шампион и да зарадват Дани Ганчев

Арис и Левадиакос се изправиха един срещу друг в 1/8-финална среща реванш за Купата на Гърция в сряда. Солунци бяха спечелили първия двубой с 2:1, а у дома също надиграха съперника си с 1:0 и си осигуриха участие в следващата фаза на надпреварата. Както е известно, жълто-черните са ръководени от доскорошния треньор на ЦСКА Алън Пардю. След срещата англичанинът се съгласи да отговори на няколко въпроса на "Тема Спорт", свързани със случващото се в Борисовата градина и престоя му на "Армията".

"Естествено, че следя какво се случва с ЦСКА. Прекарах две чудесни години в клуба. В момента отборът има страхотна възможност да стане шампион. Когато бях там, това беше единствената ни цел, към която постоянно се стремяхме. Сега тимът е в доста по-добра позиция спрямо когато и да е било от моя престой на "Българска армия“. ЦСКА е първи и това е страхотна основа за начало на пролетния полусезон. Разбира се, винаги е трудно, когато имаш конкурент като Лудогорец, спечелил първенството в последните 11 години. Но ЦСКА бавно и сигурно "чука на вратата“ на Лудогорец и върви към златните медали. Миналата зима бяхме на сходна позиция и се надявам този път всички в клуба да свършат по-добра работа и да не се допуска спад в представянето през втората половина на сезона“, каза Пардю.

"Не мисля, че можех да остана по-дълго, защото мисля, че това беше правилното време за мен да напусна клуба и да потърся ново предизвикателство. Но отново повтарям, това не значи, че не съм се наслаждавал на престоя си в ЦСКА. Харесвах отбора, харесвах хората там и в частност Дани Ганчев. Надявам се и пожелавам на футболистите и целия спортно-технически щаб да стигнат до шампионската титла и така да зарадват Дани“.

Пардю направи кратък коментар относно наследника си в ЦСКА Саша Илич. "Той върши наистина чудесна работа в тима. Много съм щастлив за него и се надявам да продължи да се развива“.

За финал британецът начерта целите пред себе си в следващите месеци: "За съжаление с ЦСКА не успях да спечеля купата на България, отстъпихме на Левски във финала. Но се надявам с Арис да вземем купата на Гърция. Макар че ни чака сериозно изпитание на четвъртфиналите – Олимпиакос. А в първенството ще се стремим към максимално предна позиция. Разполагам с класни футболисти и съм уверен, че можем да постигнем тези цели“. Арис заема пето място във временното класиране на гръцкия шампионат.

  Сподели
318