Министерството на спорта стартира процедура за концесия на "Герена"


FUTBOL-TV

Министерството на спорта стартира процедура за концесия на

Със заповед на министър Весела Лечева от 12 януари 2023 г. Министерството на младежта и спорта с участието на Областна администрация на област София създава комисия, която да изготви проект на предложение до министъра на младежта и спорта за възлагане на концесия на обект  "Спортен комплекс за професионален и масов спорт "Георги Аспарухов“, гр. София. Комисията трябва да организира и проведе подготвителни действия, регламентирани в Закона за концесиите, включително проекти на обявления за откриване на процедура и на документация за концесията.   

При провеждането на подготвителните действия по Закона за концесиите комисията трябва да изготви и представи на министъра на младежта и спорта необходимата проектна документация за възлагане по реда на Закона за обществените поръчки, изготвянето на правен, технически и финансово-икономически анализ на концесията.  

Проектът за концесия на обект "Спортен комплекс за професионален и масов спорт "Георги Аспарухов“, гр. София, е включен в Плана за действие за държавните концесии за периода 2021-2027 г. Той е одобрен от Министерския съвет на 17 февруари 2021 г.

  Сподели
187