Шеф в Левски: Феновете може да бъдат оптимисти за бъдещето на клуба


FUTBOL-TV

Шеф в Левски: Феновете може да бъдат оптимисти за бъдещето на клуба

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков обяви в интрервю пред Нова ТВ, че сделката за придобиване на "сините" от голям международен холдинг е на финалната права. Адвокатът обаче уточни, че докато това не се случи официално, не може да бъде спокоен, защото "пътят назад е кратък".

"Сега се намираме в период на междинен мониторинг на УЕФА, свързан с участието ни в евротурнирите. Много е сложно, за да обяснявам в детайли, но не само плащането беше важно, а и цялостния преговорен процес. Вече сме на финалната права, за да погасим голяма част от задълженията и другите да бъдат разсрочени. Никога не сме си правили илюзии, че Левски ще мине метър. Тежко е наследството, но е факт“.

 
"Нищо не е спасено на този етап. Не е само това плащане – това е поредица от правни и фактически действия, но беше важно да се извърши това плащане. Все още не сме в лицензионен период. Вече сме изчистили всичко в графа задължения, остават единствено отношенията ни с данъчните власти. Преговаряме с тях, но трябваше да се сдобием с необходимите документи от УЕФА, за да бъде централата напълно наясно със ситуацията. Това не е кандидатстване за лиценз, а по-скоро обяснихме защо има забавяне на плащанията. Стъпката вчера беше важна, за да не трябва клубът да приема санкция“.

"Безспорно положението е далеч по-добро, в сравнение с преди една година. Разчистихме задълженията към футболисти и бивши треньори. Имаме една добра перспектива в близкото бъдеще, но в същото време, ако не успеем да защитим позицията си, Левски може да понесе сериозни санкции като клуб“.

"При представянето ми начертахме план, според който Стоилов ще се занимава със спортно-техническите въпроси, докато аз в административно-правните. Идеята е ние така да ръководим клуба, че да бъде всичко прозрачно, но и професионално свършено. Не е лесно да се ръководи предприятие като Левски. Ние взехме де факто фалирал клуб тогава. Ние се стабилизирахме, но винаги казвахме, че това е само първата стъпка. Крайният ни стремеж е чрез представянията на терена да привлечем вниманието на бизнеса, което е и факт. 

Има интерес от много голям международен холдинг и доколкото аз имам информация този интерес все още е налице и сме на финалната права. Докато не се случи обаче не може да сме спокойни. Пътят назад е кратък“.

"Трансферът на Миланов дойде в един много тежък момент за клуба. Има джентълменско споразумение между него и клубното ръководство, ако пристигне определена оферта към него. Аз му пожелавам успех“.

"Другото положително е, че в следствие на работата на Мъри и щаба му, имаме много оферти за наши играчи. Преди година имаше нулев интерес. Сега Левски не е толкова притиснат, че да продава на неудовлетворителни цени“.

"За политиката с БФС може да адресирате въпроси към Наско Сираков. Не ме интересува кой е президента. За момента се занимавам с доста по-важни за клуба неща. Феновете може да бъдат оптимисти за бъдещето на клуба“.

  Сподели
300