Победа дели Литекс от титлата, след разгром над Монтана


В. Мухарски

Победа дели Литекс от титлата, след разгром над Монтана

Литекс разгроми Монтана с 4:1 и се намира на победа от четвъртата титла в историята си. Два гола за ловчанлии отбеляза звездата на отбора Дока Мадурейра, който преди няколко дни бе обявен за "Футболист на футболистите". По едно попадение реализираха защитниците Александър Барт и Петър Занев. Почетното попадение за гостите вкара Георги Иванов.

Първото положение в мача бе за Монтана. В 5-ата минута Мичев бе изведен зад защитата на "оранжевите", но халфът не успя да даде голов пас на Христов. Впоследствие Литекс овладя изцяло инициативата. В 24-ата минута Георги Миланов подаде отлично към Дока, който без проблеми откри резултата. Шест минути по-късно бразилецът вкара втори гол, след като се възползва от груба грешка в отбраната на гостите и от чиста позиция прати топката в мрежата.

Веднага след почивката Александър Барт направи резултата класически. Защитникът засече от въздуха центриране на резервата Момчил Цветанов и вкара за 3:0. Гостите реализираха почетното си попадение в 61-ата минута. Грешка на Барт позволи на Георги Иванов да изкочи в добра позиция и преодолее Голубович за 3:1. Малко по-късно шампионите стигнаха до ново попадение, след добро двойно подаване между Миланов и Петър Занев, защитникът простреля стража на Монтана с топовен шут от линията на наказателното поле се разписа за крайното 4:1.

  Сподели
132