Класически Левски взе най-старото столично дерби


В. Мухарски

Класически Левски взе най-старото столично дерби

Левски победи Славия с класическото 3:0 в 120-то най-старо столично дерби. Двубоят, който бе последен за "сините" на стадион "Георги Аспарухов", предложи доста емоции на зрителите. Както вече стана ясно в последния домакински мач Левски ще посрещне Монтана на националния стадион "Васил Левски", като причина за това е концерта на "Роксет", който ще се състои на 29 май на "Герена".

Мачът започна добре за домакините. Още в 6-ата минута Дани Младенов пропусна да открие резултата от добра позиция. В 11-ата минута Радослав Иванов стреля, но топката профуча покрай гредата. В 29-ата миниута Тасевски изведе добре Гара Дембеле, който надбяга защитник на "белите" и стреля, но над вратата.

Последва и пропуск на Гаджев. Така се стигна до 40-ата минута, когато Йовов бе изведен зад защитата на Славия, излъга вратаря и вкара за 1:0. След почивката възпитаниците на Ясен Петров доминираха на терена.

В 54-ата минута прекрасно двойно подаване между Дембеле и Сашо Александров, завърши с удар на Кривия, но топката профуча над вратата. В 68-ата минута Минев изведе зад защитата на Славия Влади Гаджев, който излъга вратаря и без проблеми реализира за 2:0.

В 84-ата минута стражът на Славия изби, в корнер, силен шут на Гаджев. При последвалото центриране падна и третото попадение, дело на Йовов, който овладя топката и с шут от няколко метра по диагонал промуши топката под плонжа на Петров за крайното 3:0.

  Сподели
185