Пирин извоюва равенство на Армията


В. Мухарски

Пирин извоюва равенство на Армията

ЦСКА и Пирин завършиха наравно 2:2 в среща от 28-ми кръг на "А" група. Точката бе повече от важна за "орлетата", които се бореха за оставане в елита. Старши-треньорът на "червените" Милен Радуканов даде почивка на титулярният страж Иван Караджов и на вратата застана Благой Макенджиев, който е с основна вина за изравнителното попадение на Пирин. Като титуляр за софиянци започна и Седула, който показа на какво слабо ниво са резервите в отбора.

След скучното първо полувреме, "зелените" поведоха в резултата в 51-ата минута. Автор на гола бе бившият играч на ЦСКА Димитър Илиев. Последваха пропуски пред вратата на гостите, като освен това "армейците" нацелиха и греда. 31-кратните шампиони все пак стигнаха до попадение в 65-ата минута, когато Румен Трифонов със страхотен удар вкара за 1:1.

В 82-ата минута ЦСКА за пръв път поведе в резултата след гол с глава на Апостол Попов. Радостта на "червените" не бе дълга, защото в следващата атака Цветков преодоля защитниците на ЦСКА и вкара за 2:2, като вина за гола има и вратарят Макенджиев.

  Сподели
126