Шимунджа: Най-важната ни цел е да сме шампиони


FUTBOL-TV

Шимунджа: Най-важната ни цел е да сме шампиони

Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков, наставникът Анте Шимунджа и новият помощник-треньор Светослав Дяков дадоха пресконференция за началото на зимната подготовка. Ето какво каза Шимунджа пред репортерите:

"Много неща, които г-н Караманджуков каза, вие вече знаете. Добре е да си спомняме какво постигнахме. Искам всички тези постижения да ни мотивират за още по-големи през следващата. Най-важната ни цел е да сме шампиони. Всичко друго е бонус. Ще работим здраво, защото имаме качества и място за прогрес. Имаме още една цел – да сме още по-силен треньорски щаб, заради това взимаме Светослав Дяков, който е жива легенда на нашия клуб и очакваме много от него. Ние трябва да работим здраво, за да освежим отбора. Новите играчи да се адаптират възможно най-бързо. Трябва да сме по-агресивни като отбор във високата преса.

Основното нещо – зимната подготовка е подготовка за цяла година. Всички трябва да сме много амбициозни, да имаме страст, желание и да мислим като победители. Ще работим много, много здраво. Това, че станах номер 1 в Словения, не е само за мен, а и за Лудогорец, за всички в клуба. Работим всички заедно, за да постигнем успехите. По време на подготовката ще пробваме нови неща. Можем в зависимост от съперниците, да сменяме схемата. Знам, че това е първата работа на Дяков като треньор. Говорихме с него, много е амбициран и очакваме много от него. Иван Цветков? Той е в нашия скаутски отдел. Идеята е да бъде част от нашия лагер в Турция, да ни помага в атакуващ план, защото беше голям футболист. След това ще се върне на своята позиция. Винаги съм работил с идея да започнем силно. Да сме в най-добрата си форма винаги и да даваме най-доброто от себе си.

Нашата най-голяма цел е титлата. Много добре е за българския футбол да има повече футболисти на пейката от пролетта. Защото това ни дава повече възможности. Така всички футболисти, които показват добри неща по време на тренировките, ще могат да играят“, завърши Шимунджа.

  Сподели
365