Левски ще вземе най-старото столично дерби


В. Мухарски

Левски ще вземе най-старото столично дерби

Левски - Славия
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 18.05.2011
Час: 18:00
Съдия: Ахмед Ахмед

Левски приема Славия на стадион "Георги Аспарухов" в мач без никакво значение за "белите". За възпитаниците на Ясен Петров, този двубой е важен с оглед факта, че "сините" все още имат шансове да атакуват първото място, което е заето от Литекс.

Наставникът на Левски Ясен Петров заяви на пресконференция преди мача, че иска задължителна победа в дербито срещу Славия. Освен това мачът с "белите" е последен за тима на "Герена" за този сезон, тъй като в следващия кръг "сините" гостуват на Академик София на "Овча купел", а след това на 28 май приемат Монтана, но на националния стадион "Васил Левски". Причина за това е концерта на "Роксет", който ще се състои на 29 май на стадиона на Левски.

"Това е последният ни мач за сезона на „Герена” и нашето желание е да зарадваме феновете с една изразителна победа. Футболисти ми нямат проблеми със сгъстения цикъл от мачове. Ние сме свикнали на тази програма, миналия полусезон играехме точно по този начин - мачове сряда-събота. Надяваме, че в среща със Славия също ще изглеждаме добре на терена", заяви Петров.

За мача с "белите" Петров и спортният-директор на Левски Георги Иванов-Гонзо няма да могат да разчитат на двама от основните си бранители - контузения Дъстли Мюлдер и наказания Иво Иванов. "Наясно сме кои ще заместят отсъстващите. Ако си спомняте и в предния мач имахме подобни проблеми в защита. Аз още тогава казах, че това е шанс за останалите да защитават себе си и името на Левски", каза още пловдивския Джанини.

Славия от своя страна доиграва сезона в "А" група. "Белите" очакват единствено финала за Купата на България, където съперник им е ЦСКА. Според Ясен Петров обаче съперникът няма да се даде толкова лесно. "Мачът ще има заряд, сигурен съм, че и Славия ще излезе и ще даде най-доброто от себе си. Един мач може да бъде лек или тежък, всичко зависи от това, как ние ще го направим", добави още Петров.

Старши-треньорът на Славия Емил Велев няма проблеми с наказани или контузени футболисти и ще може да използва най-доброто за мача с бившия му тим.

Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

24 април Берое - Левски 2:3 (А група)
01 май Левски - Сливен 5:0 (А група)
04 май Пирин - Левски 2:3 (А група)
08 май Левски - Литекс 2:0 (А група)
14 май Локомотив Пловдив - Левски 2:3 (А група)

Славия:

25 април Славия - Черноморец 0:1 (А група)
01 май Видима-Раковски - Славия 2:1 (А група)
04 май Славия - Черно море 0:1 (А група)
08 май Сливен - Славия 1:1 (А група)
13 май Славия - Литекс 0:1 (А група)


Досегашни срещи:

Левски - Славия

35 мача
22 победи за Левски
12 равенства
1 победа за Славия
Голова Разлика: 64:22 за Левски


Коефициенти от bet365:
Левски - 1.14
Равен - 7.00
Славия - 12.00

Коефициенти от Offsidebet:
Левски - 1.13
Равен - 7.00
Славия - 15.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199